StoryEditorOCM
Zadar plusKUĆI SE VRAĆAJU NA LOVORIKAMA

Zadarski lutkari briljirali na Međunarodnom festivalu, osvojili pet nagrada, među kojima i onu za najbolju predstavu!

Piše L.B.
22. rujna 2017. - 22:45
4.JPG

Kazalište lutaka Zadar vraća se sa lovorikama s jubilarnog, 50. Međunarodnog festivala kazališta lutaka PIF, koji je večeras, nakon osam dana trajanja, završen u Zagrebu.

Predstava zadarskih lutkara „Karlson s krova“ proglašena je najboljom predstavom ovogodišnjeg PIF-a!

Nadalje, nagrada za najbolju režiju na PIF-u je dodijeljena Ljudmili Fedorovoj, upravo za režiju „Karlsona s krova“, a nagrada za najbolju glazbu otišla je u ruke našem Tomislavu Peharu, koji je autor glazbe u predstavi.

Na kraju, glumci Dominik Karakašić i Anđela Ćurković Petković dobili su nagradu za najbolju glumu i animaciju.

„Karlson s krova“, priča čuvene spisateljice Astrid Lindgren (Pipi Duga Čarapa!) koju je za zadarsko Kazalište lutaka adaptirala i režirala Ljudmila Fedorova, premijerno je u Zadru izvedena 1.ožujka ove godine.

Uz Anđelu Ćurković Petković i Dominika Karakašića, u njoj glume Irena Bausović, Josip Mihatov, Juraj Aras i Sanja Zalović.

Na ovogodišnjem jubilarnom PIF-u je, nakon zadarske promocije, i u Zagrebu predstavljena knjiga „Zvonko Festini – karizmatični bard hrvatskog lutkarstva“ koju su priredili Bože Čović i Abdulah Seferović. O knjizi je, uz autore, govorila i umjetnička voditeljica Međunarodnog festivala kazališta lutaka PIF doc.dr.sc. Lidija Kroflin.

22. travanj 2024 23:45