StoryEditorOCM
Zadar plusTKO ĆE BITI NAJLJEPŠA HRVATICA ZNAT ĆE SE VEČERAS U ARSENALU

Spremne smo! Radile smo na hodu, mimici, a neke će plesati s vatrom

26. rujna 2017. - 11:48
miss_hrvatske2-250917

– Ne postoji škola za ovo što se na izboru za Miss Hrvatske može naučiti. Paleta znanja i iskustva koju djevojke ovdje dobiju je neprocjenjiva – govori nam to direktorica direkcije izbora Maja Vračarić u dvorani hotela "Ilirija" u Biogradu na Moru, dok 18 ljepotica pažljivo uvježbava koreografiju za finalnu večer natjecanja. Iz njih pršti mladalačka energija, nasmiješena lijepa lica govore koliko su sretne što su tamo – kao da im je u cijeloj priči najvažnija dobra zabava. Nakon što su uz glazbu isprobale ulaznu plesnu točku, sjeli smo u krug i započeli razgovor o dosadašnjim dojmovima i njihovim očekivanjima.

Na naše pitanje ima li konkurencije među njima ili su prijateljski nastrojene, sve uglas odgovaraju: "Prijateljski! Sve smo očekivale veći natjecateljski duh i više drame, a toga uopće nema. Navečer se dugo družimo, sinoć ste nas i do Zadra mogli čuti kako smo pjevale" – smiju se djevojke, a direktorica nam potvrđuje kako veću slogu među kandidatkinjama do sada nije vidjela.

Većina njih tek je zakoračila u punoljetnost, no njihovi odgovori na novinarska pitanja su već gotovo profesionalni. Sve je to dio pripreme koju su morale proći, najprije u Vinkovcima prije dva tjedna, a sada i u Biogradu. Ova grupica najljepših uvježbavala je plesne korake, manekenski hod, mimiku lica, kako davati intervju za sve vrste medija, a educirane su i o važnosti društvenih mreža.

– Sam ovaj izbor i čitava direkcija potiču nas da izgradimo samopouzdanje i odgovornost. Stvarno su red, rad i disciplina na najvišoj razini, a opet se sve stignemo zabaviti. Ovo se zove izbor ljepote, no puno je više od toga – kazala je Marija Vujević, Miss Zagrebačke županije.

Svoje talente će na finalnoj večeri večeras, 26. rujna, u zadarskom klubu "Arsenal" predstaviti samo dvije izabrane kandidatkinje koje su po izboru žirija pripremile najzanimljivije točke. Ivana Gregurević, Miss Vukovarsko-srijemske županije, izvest će ples s gorećom palicom, a Antea Lea Luketa, Miss Šibensko-kninske županije, ritmičku gimnastiku, odnosno ples s vrpcom. Ostale su oduševljene time što će predstaviti nošnje iz vlastita kraja.

– Miss mora biti osoba koja poštuje hrvatsku tradiciju, a nošnje su dio te tradicije. Lijepo je da u ovo vrijeme mladi poštuju starije običaje – kazala je Antonija Bucić, Miss Zadarske županije, kojoj su cure već među sobom dodijelile titulu Miss simpatičnosti.

Sve se one po nečemu ističu: Paula Hublin isklesanim tijelom zbog treniranja boksa, Tea Mlinarić svojom visinom od 183 centimetra, Nika Poljak iznimno dobrim korištenjem društvenih mreža i privlačenjem sponzora... Iz direkcije pokušavaju svaku djevojku što bolje upoznati, nastojati je educirati da se predstavi u što boljem svjetlu, a, kako čujemo, spremni su i na krizne razgovore s njima i u 5 ujutro.

– Mislile smo da će sve biti jako ukočeno, ali nije! Direktorica Maja Vračarić nama je poput mame i psihologice, Tea Bulić iz marketinga kao starija sestra, a Alen Ljubić je naš dobri duh – složno se u odgovorima nadopunjuju djevojke.

A kakav bi to izbor za miss bio bez humanitarnog karaktera i pomoći svijetu? Zato su djevojke nakon našeg razgovora krenule u pripreme za dobrotvornu večeru na kojoj će kuhati za oko 120 posebnih uzvanika. Na večeri će se održati i aukcija predmeta koje su djevojke donijele iz svoje županije, a sav prikupljen novac ide Udruzi "Debra – Djeca leptiri".

No, najvažnija večer je pred njima. Večeras će se u "Arsenalu", ako sve prođe kao na probi, Hrvatskoj predstaviti uigran, lijep tim mladih i ambicioznih djevojaka koje se nadaju uspješnoj manekenskoj karijeri. Gledatelje će dodatno zabaviti pjevači Sandi Cenov i Emina Arapović, a program će voditi Davor Galić.

– Ono čemu se ipak najviše veselimo jest after party, kad sve završi i kad se konačno možemo opustiti – govore ove mlade dame, još potpuno neopterećene koja će pobijediti i predstavljati Hrvatsku u Kini, na svjetskom izboru ljepote. Ili nam se to samo tako čini...

24. travanj 2024 18:41