StoryEditorOCM
Zadar plusROKO DUBRAVICA IZ STANKOVACA ODGOVARA NA KRITIKE IZ SUPERTALENTA

Martina nije komentirala moje sviranje već svoj ukus!

Piše Ana Franić
27. rujna 2017. - 00:26
ROKO_DUBRAVICA_5379__4_

Osamnaestogodišnji Roko Dubravica iz Stankovaca obožava svirati bubnjeve. Kažemo svirati, jer njegova bubnjarska sola nisu za svačije uši i nekome mogu zvučati kao prava zvučna agresija. Ili kakofonija, kako je to, čini se, doživjela i članica žirija Martina Tomčić u prvoj epizodi nove sezone popularnog showa Supertalent na Novoj TV.

Njezin žestoki komentar Rokova energična nastupa izazvao je buru mahom negativnih komentara na društvenim mrežama. Gledatelji zamjeraju opernoj pjevačici i učiteljici pjevanja da je istupila s potpuno neprimjerenim primjedbama, pa su na njezinu adresu istresli brdo uvreda i zamjerki.

- Neosporno je tvoje umijeće, međutim, ja u ovoj tvojoj vrsti izražavanja ne pronalazim ništa lijepog. Dapače, osim što me ovo čini krajnje nervoznom, imam sad nakon ove tri minute i malo blaži poriv za povraćanjem – kazala je Roku Martina Tomčić.

Roko Dubravica je maturant Elektrotehničke škole u Šibeniku i od svoje osme godine svira solo bubnjeve. Ljubav prema glazbi naslijedio je od oca koji također svira bubnjeve, a nas je zanimalo kako je primio komentar članice žirija, ali i reakcije javnosti koja je nakon nastupa većinom stala na njegovu stranu.

- Već sam nastupio na Supertalentu 2010. godine kao desetogodišnjak, a opet sam se prijavio jer mi je u sjećanju ostalo dobro iskustvo i zbog toga što želim popularizirati sviranje bubnjeva. Što se tiče komentara, mislim da Martina Tomčić nije mislila ništa loše. Ona nije komentirala moje sviranje već svoj ukus, a kao što znamo, o ukusima se ne raspravlja - objasnio je Roko, koji uz bubnjeve svira harmoniku, i to u dva orkestra, Pirovačkom i Stankovačkom.

- Ne, nije me pogodio njezin negativni komentar. Komentara će uvijek biti, a meni ovo ostaje dobro i pozitivno iskustvo – kaže skromno Roko, koji je unatoč Martininu komentaru prošao dalje i sada se priprema za kvalifikacije za ulazak u polufinale.

- Ne mogu vam otkriti s kojom ću skladbom nastupiti. Mogu vam samo reći da će to biti nešto novo, dosad neviđeno.

E pa Roko, iznenadi nas i Martinu.

24. travanj 2024 07:31