StoryEditorOCM
Zadar plusZADRANIN GABRIJEL ČAČIĆ ODUŠEVIO NA SUPERTALENTU

"Mali Mišo" pjeva s tatom i na pirevima

3. listopada 2017. - 17:40
GABRIJEL-I-TATA-JOSIP-CACIC_4631-2

Šestogodišnji Gabrijel Čačić od rođenja je glavna pjevačka zvijezda u krugu svoje obitelji i rodnog Briševa pored Zadra, a prije godinu dana postao je poznat i čitavoj Hrvatskoj po svojoj izvedbi Mišine pjesme “Proplakat će zora”, koju je njegov otac Josip stavio na društvene mreže. Snimka je u nekoliko dana pregledana više od 200 tisuća puta, a Gabrijelu je omogućila i neke gaže na zadarskim svadbama. Na “Supertalentu”, popularnom showu Nove TV, talentirani je dječak ovoga vikenda pokazao talent za scenski nastup, kao i karizmatični karakter, ponovno izvodeći pjesmu Miše Kovača “Noćas ćemo zemlji ko materi reći” uz pratnju oca na klavijaturama.

- Kada mi je tata pustio neke pjesme od Miše, odmah sam ga zavolio - rekao je Gabrijel. Uvjerljivo mu je on najdraži pjevač i nikog drugog s estrade ne može izdvojiti. Zato ga, osim glasom, “skida” i u pokretima rukom, a njegovu najdražu pjesmu moći ćemo čuti u nastavku Supertalent natjecanja jer je Gabrijel oduševio žiri i dobio četiri prolazna glasa.

- U našoj kući se uvijek slušao Mišo, tako ga je i Gabrijel zavolio. Osim toga, gledao je i mene u emisiji “Lijepom našom” kako pjevam Mišinu pjesmu, pa je i on naučio riječi. Odmalena je iznimno muzikalan, lijepog glasa i točan u tempu. Još nije znao govoriti, a penjao bi se na stolicu, nešto pjevao i zabavljao prisutne - opisuje Gabrijela otac Josip Čačić Sokol koji se već dvadesetak godina bavi glazbom, a Zadranima je najpoznatiji po svadbenim nastupima s grupom "Mambo". Josip svira gotovo sve instrumente, a njegov mlađi sin najviše za sada pokazuje interes za harmoniku.

- On je još mali, ali to je jednostavno u njemu, pjevanje i sviranje njegove su ljubavi. Kad stane na pozornicu on je svoj - govori nam tata s kojim Gabrijel ima posebnu konekciju, a ona je posebno vidljiva na pozornici dok međusobno komuniciraju. Uigran su oni tim koji je već zajedno nastupao na vjenčanjima, ali i na Biloj noći Hajduka u Briševu.

- Ovo nije naš prvi nastup, tako da treme i straha nema. Nije sramežljiv i voli pokazivati svoj talent. Ma, malo je takvih kao što je on. I moj drugi, stariji sin Matej također pokazuje interes za glazbu, no on je nešto smireniji i povučeniji - govori nam tata Josip, a na pitanje gdje je mala zvijezda trenutno, odgovara da su oba sina na školovanju u inozemstvu.

- Ne želim Gabrijela izlagati toliko javnosti, a s druge strane mu ne želim uskratiti ništa jer je glazba njegova ljubav, rekla je i Gabrijelova majka Ana u prilogu za Supertalent, svjesna da Gabrijel ljude osvaja gdje god se pojavi, zvonkim glasom punim emocije.

;

16. travanj 2024 13:23