StoryEditorOCM
Zadar plus'GOVORE MU DA SAM ĐAVAO'

Emotivna ispovijest Nine Morić: poznata manekenka iznijela šokantne detalje borbe za skrbništvo nad sinom u Italiji i paklu koji joj je priredila bivša svekrva

Piše PSD
3. studenog 2017. - 22:01
Nina Morić

Nina Morić zadnjih mjeseci proživljava pravi pakao u borbi za skrbništvo nad petnaestogodišnjim sinom Carlosom. Dječaka je dobila u braku s problematičnim ljepotanom Fabrizijem Coronom, a nakon raspada veze krenule su optužbe sa svih strana.

Poznata hrvatska manekenka s talijanskom adresom sve je po prvi puta u javnost iznijela  ispovijesti za Coverstyle, gdje je objasnila pozadinu cijele priče.

Cijela je povijest ovoga para iznimno dramatična, puna prevrata, ljubomore, optužbi i prevara, pa je i očekivano kako su u javnost izašli najprljaviji detalji. Fabrizio je tako Ninu optužio za nemar prema sinu, depresiju i pokušaj samoubojstva.

"Nikad se nisam željela ubiti. Te sam se noći u stanu, nažalost, posvađala sa svojom majkom i popila tablete za smirenje, a Carlos, koji je sve to čuo i vidio u strahu je nazvao svoju drugu baku Gabriellu koja je pozvala policiju te mi zaprijetila da će sve učiniti da mi sin bude oduzet", priznala je Morić za Coverstyle.

I tu je sve krenulo nizbrdo. Od tada, navodno, baka Gabrielle, Fabrizijeva majka, Nini zagorčava život i čini sve što je u njenoj moći da joj oduzme dijete. Trenutačno Carlosa smije viđati samo jednom tjedno, i to u trajanju od sat i pol uz nadzor supervizora. Za to vrijeme ne smiju napustiti stan, a ako taj dan ne može vidjeti sina, susret se ne može nadoknaditi.

Rigorozne mjere nastupile su nakon suđenja na kojemu je svjedočio i sam dječak. Skrbništvo nad njim tada je pripalo baki Gabrielli, a problematični roditelji dobili su ograničen pristup.

No, Morić za bivšu svekrvu ima samo najgore riječi. Optužuje ju da je luda, prestroga te da se prema Carlosu ne odnosi na ispravan način.

"Moj stric Slavko Sakoman, jedan od najvećih stručnjaka na području psihijatrije, zgrožen je kako postupaju prema Carlosu. U Italiji odbijaju njegovo stručno mišljenje jer navodno nije dovoljno važno", rekla je.

Kao dječakova majka, smatra da bi trebala imati uvid u njegov medicinski karton, ali sve što joj je poznato je da su mu dijagnosticirali PAS (Parental Alienation Syndrom), odnosno sindrom otuđenja od roditelja koji se manifestira nizom teških psihičkih problema i poremećaja.

"Sigurno ne pije tablete jer pati od mladenačke depresije već neke isključivo zbog tegoba koje su se razvile nakon odvajanja od mame. Bizarno mi je da mene, koji ga poznajem od rođenja i pratim njegov rast i psihičku situaciju, nisu pitali za mišljenje, ili se barem javili. On je jednostavno zbunjen bakinom manipulacijom i jako se boji", rekao je dotični psihijatar za Coverstyle.

"Ne mogu vam opisati kako je to kad ti oduzmu dijete. Nekoga koga si rodio, koga voliš više od ičega u životu…. Nekog za koga živiš i kome bi dao svoje srce. Carlos ne smije imati nikakav odnos s mojima iz Hrvatske, a Gabriella mi je rekla da ga ne smijem previše zvati", rekla je uplakana Morić, dodajući kako baka 'šopa' dječaka lažima kako mu je majka 'zlo' i 'đavao'.

Prokomentirala je i slučaj Nine Kuluz, koji ju je podsjetio na vlastitu situaciju.

"Mudro je odlučila što je otišla u Hrvatsku jer su u Italiji stvari puno teže. Ovdje vlada neviđeni rasizam prema ženama iz istočne Europe, pogotovo s područja bivše Jugoslavije", zaključila je Morić.

20. travanj 2024 00:51