StoryEditorOCM
Zadar plusUNATOČ NOGOMETNOJ LUDNICI

Chui sinoć jazzom popunili dvoranu Kneževe palače do posljednjeg mjesta!

Piše M. Kalajžić
10. studenog 2017. - 14:15
chui1.JPG

Pod sloganom ...Jer glazba pokreće! u novoobnovljenom prostoru Kneževe palače sinoć je započeo jedan od tri nova programa Koncertog ureda Zadar: Mladi u Kneževoj (koncerti za mlade, koncerti mladih glazbenika, slušaonice, projekcije i radionice) Ples u Kneževoj (plesnjaci klasičnih plesova uz živu glazbu ili D.J.-a) Klub u Kneževoj (koncerti jazz, blues, funky, world music glazbe).

Na najbolji način novi je ciklus otvorio elektro jazz sastav Chui iz Zagreba, koji je do posljednjeg mjesta publikom popunio koncertnu dvoranu Kneževe, za tu večer „prerušenu“ u jazz klub kojega inače Zadar na žalost nema.

Chui, koje je u Zadar prije par godina prvi „otkrio“ i doveo sad ugašeni i već zaboravljeni Forum Blues Bar, da bi potom kao etablirane zvijezde nastupili i u zadarskom HNK, opravdali su reputaciju vodećih groovera na domaćoj jazz sceni. Nastupili su u proširenom sastavu: Toni Starešinić, klavijature i elektronika, Vojkan Jocić, saksofon i elektronika, Ivan Levačić bubnjevi i Konrad Lovrenčić bas.

Mada se mogao očekivati manjak publike zbog poklapanja s terminom nastupa hrvatske nogometne reprezentacije, ispostavilo se da to neće biti slučaj. Naprotiv! Dvorana je bila dupkom ispunjena, tražilo se i (stajaće) mjesto više. Odličan zvuk, raspoloženi Chui i zainteresirana publika, bili su recept odlične jazz večeri u kojoj se bend istaknuo s nekoliko sasvim finih odlazaka u dugotrajni improvizacijski krešendo...

Nakon koncerta electro jazz band-a CHUI u sklopu Kluba u Kneževoj do kraja 2017. godine uslijedit će još jedan koncert. U četvrtak 14. prosinca u Koncertnoj dvorani braće Bersa u 20 sati nastupit će funky jazz kvintet OOGROOVAY (Branko Sterpin, truba / Miron Hauser, trombon / Luka Žužić, klavijature / Adriano Bernobić, bubanj / Luka Veselinović, bas gitara).

Ples u Kneževoj do kraja godine donosi tri plesne večeri - Tango milonge 17. studenog i 15. prosinca te salsa večer 23. prosinca s početkom u 20 sati, a Mladi u Kneževoj koncert Gradske glazbe Zadar 23. studenog s početkom u 20 sati.

Početak je odličan, nadamo se da će i nastavak biti takav i da će Zadrani dobiti sadržaje koji im nedostaju, a za koje, očigledno, publike - ima.

18. travanj 2024 01:55