StoryEditorOCM
Zadar plusPLIVAČICA JADERE DOBILA POZIV REPREZENTACIJE

Tonka Krstić: Plivanje i škola su mi na prvome mjestu

Piše Ivica Gjergja
14. studenog 2017. - 22:40
tonk_1.JPG

Nedavno je dio plivačke reprezentacije Hrvatske bio na sedmodnevnim pripremama na Višnjiku, a među petoricom plivača Zadra bili su iz PK Zadra tri, a iz PK Jadere dva plivača.

Među njima je bila i Tonka Krstić, 15-godišnja plivačica PK Jadere. Ona je pored toga reprezentativnog poziva u posljednje vrijeme jednostavno "eksplodirala", bila je najbolja u 3. i 4. kolu Šibensko-zadarske plivačke lige, dobila je kategorizaciju HOO vrhunskog sportaša četvrte kategorije, i to nakon što je u Rijeci bila brončana na otvorenom prvenstvu Hrvatske na 200 m delfin.
Sve je to postigla zahvaljujući svom maru, treninzima i radu. Da, Tonka je svako jutro već u 6 sati na bazenu, pripravna i zagrijana odradila vježbe za isplivati udarnu "rutu" koju joj trener Marijan Čulina zada.
Tko je Tonka Krstić, jedna od nada zadarskog plivanja i jedna od najboljih.
- Tonka je dijete PK Jadere, tu je od samog osnutka kluba 2007. godine. Učenica je Klasične gimnazije, prošla je program obuke neplivača, pa na Kolovarama sa svoje četiri godine osvojila svoju prvu diplomu za plivanje. Dostigla je zvanje plivač i od tada se aktivno bavi njime. Tu je 10 godina s nama prošla sve kategorije od početnika, kadeta, mlađih juniora i u svim kategorijama osvajala je odličja, profilirala se kao odlična plivačica. Na državnim natjecanjima je među 10 najbolje plasiranih kadetkinja na grand prixu, a ove godine je dobila poziv za reprezentaciju za nastup na četveroboju nacija Hrvatska, Slovenija, BiH i Srbija. Nastupila je uspješno, a prije mjesec dana ponovno s reprezentacijom u Zadru sve odradila na zadovoljavajući način, kazuje nam njezin trener Marijan Čulina.
Nada li se ponovno pozivu u reprezentaciju?
- Siguran sam, jer očekujem da izgura neke osobne rekorde i da s tim rezultatima bude ponovno pozvana u reprezentaciju.
Očekujete li da se tako dobro razvija i u seniorskom dijelu?
- Svakako, predana je plivanju, za nju nema propuštenog termina - treninga, ona jednostavno voli plivanje, unutra je sto posto. Također, cilj je sada isplivati norme da može otići na jedno od plivačkih sveučilišta da dobije stipendiju u SAD-u. Ona ima ciljeve i ja sam uvjeren da će ih i ostvariti, jer to želi, hoće i može. Imat će na tom svom putu našu podršku jer ona to zaslužuje - kazuje nam trener Čulina.
Tonka je sve slušala i onako sa smiješkom dodala:
- Istina je to sve što je trener kazao, za mene su plivanje i škola broj jedan. Sve što dođe više, a tome težim, dobro je - bila je kratka Tonkica...

25. travanj 2024 13:32