StoryEditorOCM
Zadar plusTRČITE USUSRET SUNCU, JEDRITE, PLIVAJTE...

Zadar Outdoor Festival - najveće regionalno okupljanje ljubitelja aktivnog odmora

16. studenog 2017. - 10:30
zof6-151117.JPG

Trčanje ususret najljepšem zalasku sunca na svijetu, jedrenje sa soli u kosi, trail na otoku Ugljanu, biciklistička utrka od Petrčana do Vira, utrka kajacima, plivački maratoni... Sve će to biti dio drugog po redu Zadar Outdoor Festivala koji će kroz aktivni odmor od 11. do 13. svibnja 2018. godine povezati Zadarsku županiju, s nekoliko novosti. Termin je ovoga puta pomaknut zbog vremena jer se organizatori nadaju sunčanijim danima u svibnju nego što je to bilo prošle godine u travnju. Zbog toga očekuju i veći broj sudionika, njih čak 3000 iz svih dijelova svijeta te su na tiskovnoj konferenciji pozvali građane da se uključe, jer prijave za aktivnosti su već otvorene na njihovoj mrežnoj stranici.

- Voljeli bismo da se uključe čitave obitelji i da svatko pronađe aktivnost za sebe. Želja nam je da čitava regija zaživi u ovom projektu. Zato se ove godine uključio i otok Vir. Također, imamo veliku podršku turističke zajednice grada Zadra kao i zadarske županije - rekla je Iva Bencun, direktorica tvrtke Zadar Outdoor d.o.o.

Na nju se nadovezao Ante Rados uz riječi kako će TZ grada Zadra uvijek nastojati podržati ovu manifestaciju jer je ona važna za turistički biznis. Da je razvoj aktivnog odmora važna konkurentna prednost zadarske regije, složila se Mihaela Kadija iz TZ-a Zadarske županije i pohvalila projekt i njegove organizatore.

Termin održavanja festivala u svibnju će se poklopiti i sa zadarskom jedriličarskom regatom na Uskoku pa je i s Robertom Sandalićem, dopredsjednikom JK Uskok, dogovorena suradnja.

- Voljeli bismo da ovaj grad počne živjeti jedrenje, zato smo ovoga puta organizirali Sailing Regattu i želimo i kroz tu manifestaciju strancima približiti jedrenje, objasnila je organizatorica Iva Bencun.

Festival će se, kao i prošle godine, otvoriti u petak trčanjem, a očekuju nas dvije utrke - jedna od 5, druga od 10 kilometara. Subota i nedjelja rezervirane su za jedrenje, kajak, trail, biciklizam, Highline, kao i brojna iznenađenja koja su za sada organizatori odlučili zadržati u tajnosti.

20. travanj 2024 08:41