StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: PRVA GURMANSKA VEČER I VINSKA DEGUSTACIJA

Jesenska rapsodija u Almayer Art & Heritage Hotelu

Piše Zadarski.hr
16. studenog 2017. - 15:12
IMG_3117

U sklopu hotelskog bistroa „Corte Vino & More, u novootvorenom zadarskom Almayer Art & Heritage Hotelu jučer je održana prva gurmanska večer i vinska degustacija. Domaćini ove jesenske gurmanske rapsodije bili su Boris Ružić, dizajner, kuhar, svestrani kreativac i dobri duh Almayera te vinarija Bibich iz Plastova, vinarija svjetskog glasa, koju ne treba posebno predstavljati.

Tu večer, sve je bilo u znaku jeseni. Od atraktivno uređenog interijera ostakljene čelične oranžerije u kojem su dominirali bujna jesenska vegetacija i šuškavo suho lišće, atmosferična rasvjeta, pomno birano posuđe i čaše, personalizirani meniji, pa do bogatog degustacijskog menija u sedam sljedova popraćenog pomno odabranim etiketama vinarije Bibich.

Četrdesetak gostiju tako je imalo priliku započeti večer s aperitivom, izvanserijskim pjenušcem Bibich Brut te u prvom slijedu degustirati mlado maslinovo ulje vinarije Bibich uz njihov herbalan Bas de Fain, Sauvignon blanc iz 2015, najjužniji europski sauvignon blanc. Sljedeći slijed, pileći pâté s čipsom od dalmatinskog pršuta i kremom od foie gras, pratila je Bibićeva bijela barikirana kupaža R5 iz 2015. Zagrijavanju jesenskom velutattom od buče, u trećem slijedu, uvelike je pridonijela mineralnost Pošipa P9 iz 2016. Večer se nastavila konkretnijim slijedovima. Filet grdobine i repovi kozica na kremi od poriluka, posluženi su uz izvrstan Pinot sivi iz 2016, a žgvacet od istarskog boškarina, na posteljici od palente aromatizirane agrumima, bio je zvijezda večeri s fantastičnim Bibićevim merlotom Sangreal iz 2013. Za desert su poslužene kruške, kuhane u vinu s mousseom od bajama, a popraćene tradicionalnim i aromatičnim prošekom Ambra. Zadnji slijed bile su zapečene karamelizirane dunje, Borisov hommage mirisima djetinjstva.

Sve u svemu, Boris Ružić je još jednom pokazao svoj raskošan talent, kako stvaranja neponovljivog ugođaja, tako i raskošnog gastronomskog doživljaja. Cijela posada hotela Almayer, na čelu s novom kuharicom Sanjom Zlatar, s velikim je entuzijazmom i zalaganjem pomogla Borisu realizirati takvu gala večer, a ovakve suradnje nastavit će se i u budućnosti.

Dolaskom Sanje Zlatar u kuhinju hotelskog bistroa Corte Vino & More i stvaranjem novog jesenskog menija, otvorena je nova gastronomska stranica hotela. Inzistiranjem na beskompromisnoj kvaliteti namirnica, meniju ispunjenog ljubavlju i maštovitošću, te uređenjem prostora bez premca u Zadru, bistro Corte nastojati će pronaći svoje mjesto u gradu, kao mjesto koje nudi više i drukčije. Do konca ove godine, u planu je održavanje niza vinskih događanja četvrtkom o čemu sve možete saznati na njihovi stranicama.

 

 

24. travanj 2024 10:44