StoryEditorOCM
Zadar plusVELIKA HUMANITARNA IZLOŽBA ZA DARIJU ŠIMUNOV

Prodaje se preko 70 umjetnina, a novac ide za nastavak liječenja

Piše I.Ivanac
16. studenog 2017. - 21:40
simurina1-151117

Krajem studenoga u Gradskoj loži održat će se prodajna izložba umjetnina za pomoć u liječenju Zadranke Darije Šimunov.

Darija je prije nekoliko godina oboljela od neuroborelioze, bolesti koju prenose krpelji zaraženi bakterijom borreliom burgdorferi. U početku joj je bila dijagnosticirana multipla skleroza pa su godine krivog liječenja ostavile štetne posljedice na njeno zdravlje. Darija je tijekom liječanja prikupila brojne umjetnine koje su joj donirali ljudi u namjeri da joj pomognu u liječenju.

No liječenje nije završeno, a novaca uvijek nedostaje. Darija se zato odlučila svoju doniranu zbirku umjetnina ponuditi na prodaju preko zadarske izložbe. Organizaciju prodajne izložbe humanitarnog karaktera na sebe je preuzela odvjetnica i gradska vijećnica Irena Gulan Šimurina, kako bi 32–godišnjoj Dariji omogućili daljnji oporavak.

- Za Darijin apel sam saznala preko medija i društvenih mreža, a kada sam shvatila da se već dvije godine muči prodati slike, pomislila sam da joj jednostavno moram pomoći - govori nam Irena dodajući kako je odmah krenula zvati prijatelje koji bi joj mogli pomoći. 

Irena je razgovarajući s Darijinom mamom Tanjom zaključila kako bi bilo bolje napraviti humanitarnu prodajnu izložbu te su odmah krenule u akciju.

- Izložba će biti otvorena od 30. studenog do 3. prosinca u Gradskoj loži. Darija je već imala 70-ak slika, a kako bismo dodatno obogatili kolekciju slika paralelno provodimo i humanitarnu akciju doniranja slika koju su pokrenuli predsjednik zadarskog Hrvatskog društva likovnih umjetnika Dragan Jelavić i slikarica Silvijana Dražović. Odaziv zadarskih slikara, ali i slikara izvan Zadra je odličan – kaže Irena.

Na izložbi će se tako naći velik broj slika, od onih amaterskih do slika poznatih akademskih slikara. Među njima i slike Joze Piškovića koji je Dariji poklonio 70-ak slika prikupljenih putem slikarskih kolonija kako bi ih mogla prodati i platiti terapije.

- Vjerujem da će svatko u skladu sa svojim mogućnostima moći pomoći Dariji u nastavku liječenja - kaže Irena uz poruku da svi koji se žele priključiti ovoj akciji jave na mail akcijazadariju@gmail.com.

27. travanj 2024 01:32