StoryEditorOCM
Zadar plusVIDEO: BLIŽI NAM SE KRAJ...

To uopće nije bio Mjesec? Bizarne teorije zavjere preplavile Internet, ova je možda najluđa

Piše PSD
6. prosinca 2017. - 12:36
Izrezak_mjesec.JPG

 

Zadnjih dana mogli smo svjedočiti fenomenu 'Super-Mjeseca', a društvene mreže preplavile su fotografije koje oduzimaju dah. No, umjesto da uživaju u prizoru, neki su korisnici na Internetu razvili neke od najsuludijih teorija zavjere koje smo do sad čuli. Iako su neke od njih, moramo priznati, razrađene do u detalje.

Zabrinuti zbog skorašnjeg smaka svijeta (koji nas je trebao dočekati u rujnu, zatim u listopadu, pa u studenom), teoretičari zavjera nadovezali su se na priče o Planetu X ili Nibiruu, mitskome tijelu koje nas je trebalo uništiti (najprije 2012.) upravo ove, 2017. godine.

To se očito nije dogodilo, pa su svoje razočaranje nadobudni fanovi preusmjerili na kreiranje novih teorija. Koje su luđe nego ikad.

Prema Mattu Rogersu, koji već godinama upozorava na opasnost Nibirua, svjetski vođe negiraju postojanje ovoga planeta kako bi stanovnike, a time i sebe, poštedjeli panike. Zapravo, kako tvrdi, pokušavaju izbjeći masovnu histeriju koja bi uslijedila kada bi se otkrila istina, uvijek ona ista, da nas uskoro čeka kraj, piše portal Indy100.

Kaže i kako vlade i svjetske tajne državne organizacije sprejaju nebo kemikalijama kako bi prikrili postojanje Nibirua.

Taj planet koji se navodno nalazi na samome rubu Sunčeva sustava donijet će nam kataklizmu kad-tad, tvrdi Matt.  

Koliko god suludo zvučalo, uvjeren je da osim nevjerojatno potentnih sprejeva vlade koriste i Sunce i Mjesec u svoju korist. Oni navodno reflektiraju svjetlost kako bi nas zaslijepili i time uklonili mogućnost uočavanja mitskog planeta.

"To nije Mjesec. Vidio sam Mjesec na web kameri i kroz teleskop, nemoguće da uzrokuje plavo nebo oko sebe. Nema nikakve sumnje, ovo što vidimo prebijelo je i presvijetlo da bi to bio Mjesec", prenosi Express.

Ne znamo što je točno Matt htio poručiti ovdje, i kakve veze 'umjetni mjesec' ima s planetom u čije je postojanje uvjeren, ali jedno je jasno. Ovaj je teoretičar uvjeren da je sve što vidimo na nebu vladina projekcija koja nas odvraća s pravoga puta - razumijevanja smaka svijeta. 

Njegovi poklonici oduševljeni su najnovijom teorijom o umjetnom mjesecu, a komentatori su dali i svoj doprinos. Jedna je korisnica tako uvjerena da oblaci ne postoje, već da su to samo umjetne tvorevine kojima nam vlade prekrivaju nebo, a time i pravu 'istinu'.

 

27. travanj 2024 04:05