StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: PREDSTAVLJAMO NAKIT BEZ GRANICA

Iza brenda '2RARE design' stoje zadarski kreativci Nena Ninčević Mandić i Frane Šunić

Piše Ana Vučetić Škrbić
16. prosinca 2017. - 13:03
nena2-241117

Kada je svoje kreativne snage udružilo dvoje zadarskih kulturnjaka, od kojih je jedan nagrađivani umjetnik, a druga još od malena velika zaljubljenica u neobičan modni izraz, rezultat nije ni mogao biti drukčiji. Nakit koji dolazi iz kreativne radionice Nene Ninčević Mandić i Frane Šunića toliko je poseban i unikatan da je sam sebi dao ime: 2RARE design.

Unikatan hand made nakit i modni dodaci ovog branda, koji moderni dizajn kombiniraju s prepoznatljivim autohtonim predznakom, po mnogo čemu su drukčiji od svega što imamo prilike vidjeti. Sav nakit, od ogrlica, kravata i naušnica preko narukvica i torbica izrađuju se od aluminija i bakra pod sloganom "Feel unique". Istovremeno moćan i jednostavan, masivan i lagan, ovaj je nakit odmah pronašao put do publike, a komadi iz nekoliko kolekcija koje su do sada predstavili nose se po cijelom svijetu, od Kanade do Australije i dalekog Bangkoka.

No, krenimo iz početka. Priča sa 2RARE designom počela je prije svega nekoliko mjeseci, malo prije ljeta, no iza nje se zapravo krije dugogodišnje prijateljstvo. Nena i Frane sličnog su senzibiliteta i sjajno se nadopunjuju, vješto spajajući svoje vještine u jednu novu priču. Nakit zajedno osmišljavaju, Frane ga svojim rukama izrađuje, a Nena kao marketinški stručnjak cijeli proizvod finalno zaokružuje.

- Svaki komad našeg nakita je jedinstven, u šali volimo reći da svaka narukvica ima svoj DNK. U vremenu opće uniformiranosti izazov je raditi nešto drugačije, ali mi smo svjesno odabrali taj, teži, put. Bitno nam je da proizvod kvalitetan, vizualno moćan, originalan i drukčiji. Tajna našeg nakita je u "jednostavnosti", jer samo jednim komadom moguće je podignuti cijeli styling. Manje je zaista više - govore nam Nena i Frane.

Iako je rađen od bakra i aluminija, zbog čega na prvi pogled ostavlja dojam masivnosti, ovaj je nakit nevjerojatno lagan i nosiv. Naizgled hladan materijal, u rukama ovih kreativaca koji se igraju oblicima, linija i formama, postaje moćan komad nakita s kojim teško možete ostati nezamijećeni.

- Ovo je nakit za odvažne žene koje žele biti drugačije, bez obzira na godine. Inspiraciju pronalazimo svugdje oko sebe; u životnim iskustvima, glazbi, prirodi, umjetnosti, kulturnoj baštini. Proslavljeni zadarski zalazak sunca nas je inspirirao da napravimo koekciju narukvica „Hitchocock sunset collection“, a činjenica da je Hrvatska domovina kravate potaknula nas je na igru s tim prepoznatljivim modnim dodatkom- govore nam ovi zadarski kreativci.

Posebna priča 2RARE designa su baš njihove unikatne kravate od aluminija i bakra. Reakcije koje kravate izazivaju gdje god se pojave su nepodijeljeno oduševljenje i pohvale. Na zadnjem Bipa fashionu oduševljenje je i izazvala njihova torbica ćuturica, IT komad o kojemu se govori. Ova originalan i maštovit modni dodatak izveden je nevjerojatno efektno, kreativno i uz to je jako praktična za nošenje, lagana je kao pero.

- Krenuli smo iz čiste ljubavi i entuzijazma, a onda se priča nenadano zakotrljala sama od sebe. Ne znamo kuda će nas odvesti mašta i naša kreativna sinergija, za sada uživamo u stvaranju i reakcijama ljudi koji naš nakit nose. Ne robujemo trendovima, ne ograničavamo se materijalima, niti sebi postavljamo granice u bilo kojem smislu. Nakit bez granica - zaključuju Nena i Frane.


 

NAKIT ZA ODVAŽNU ŽENU

Zaštitno lice brenda 2RARE design je Lida Hamar Paladin, poznata direktorica uspješne marketinške agencije u kojoj su pronašli sve što njihov nakit predstavlja: odvažnu ženu u stalnoj potrazi za novim izazovima.

"To je jedna od novijih suradnji kojoj se kao svaka žena posebno veselim, a i guštam jer se radi o divnim ljudima koji to rade iz ljubavi, a pri tom im ideja ne nedostaje. Jako mi je drago što su u meni prepoznali tu ženu odvažnog. Na suradnju sam pristala jer za svoj brend koriste ključne riječi poput – odvažna, posebna, odlučna, unikatno, kreativno, izazov, sve ono na čemu ja temeljim svoj posao. Tako da to je bio idealan spoj"- kaže Lida Hamar Paladin.
 

19. travanj 2024 19:20