StoryEditorOCM
Zadar plusUDRUGA LJUBITELJA VINA "VINUM" IZABRALA:

Evo koja su najbolja kuhana vina na zadarskom Adventu!

Piše Zadarski.hr
30. prosinca 2017. - 10:17
161249_5cfbccfb8f5e87d6aee9

Jučer je „Vinum“ – Udruga ljubitelja vina u Zadru organizirala kušanje kuhanog vina na adventskom sajmu na Trgu Petra Zoranića, u sastavu stručnog žirija s ciljem podizanja kvalitete proizvoda. Evo tko su pobjednici:

 Sudjelovalo je 17 ugostitelja a proglašena su najbolja tri ugostitelja – kućice: 1. Mjesto osvojila je kućica Hedonist dining & Hang out, 2. Mjesto Mala kućica i 3. Mjesto kućica Pegula. Udijelilo im se priznanje za osvojeno visoko mjesto uz simboličnu nagradu, butelju vrhunskog vina. Dodijeljeno je i posebno priznanje za inovativnost u pripremi kuhanog vina koje je osvojila Mala kućica.

Kušanje je vršio stručni žiri uduge u sastavu: Filip Erceg - predsjednik udruge i poznati ocjenjivač maslinovih ulja, Renato Kraljev poznati zadarski kuhar, Ivan Stiblik - jedini zadarski sommelier 3. Stupnja, Manuela Plohl - idejna začetnica Udruge i vinski connoisseur i Matko Bačinić - ocjenjivač maslinovih ulja i vinski poznavatelj.

Udruga ljubitelja Vina „Vinum“ koja je još uvijek u postupku osnivanja nastala je kao odgovor modernih vremena za potrebom visoke vinske kulture kako u Hrvatskoj, tako i u Zadru. Predsjednik Udruge je Filip Erceg, potpredsjednik Mario Vuksan, a tajnica i idejna osnivačica Udruge Manuela Plohl. Već na samom početku broje 50-ak članova. Udruga ljubitelja vina okuplja sve vinske entuzijaste, kako profesionalnog tako i amaterskog kruga na jednom mjestu. Na ljeto 2017. godine rođena je ideja o vinskoj udruzi koja bi okupljala enologe, sommeliere, connossiere ili jednom riječju ljubitelje vina na jednom mjestu.

Glavne misije udruge su: promicanje kulture vina s posebnim naglaskom na zadarsku regiju, promicanje hrvatskih vina u nacionalnom i međunarodnom okruženju, poticanje istraživanja i razvoja novih tehnologija, susreti i druženja članova, izdavanje publikacija, organizacija obrazovnih tečajeva, izložba, degustacija i raznih drugih kako kulturnih tako i eno-gastro događanja.

Usredotočeni su na promicanje odgovornog konzumiranja i kulture vina na nacionalnoj razini - priopćeno je iz gradske Turističke zajednice.

 

 

16. travanj 2024 07:32