StoryEditorOCM
4 kantunaMARJANA BOTIĆ

"Dobro došli u Zadar premijeru! Dođite s Erlićem i podijelite packe lokalnim "snagama" jer nam se smije cila država, sve do Manhattana..."

Piše Zadarski.hr
3. studenog 2023. - 09:06

Gradska vijećnica Akcije mladih Marjana Botić poslala je priopćenje povodom dolaska premijera Andreja Plenkovića u Zadar. 

Dobro došli u Zadar Premijeru! I trebate doći sa predsjednikom g.o. vaše stranke Erlićem i podijeliti packe lokalnim „snagama“ jer nam se smije cila država, sve do Manhattana.

Sastanak savjetodavnog tijela za otoke Otočnog vijeća i podjela potpora udrugama civilnog društva što su ih dobili vlastitim programima prijavljenim na natječaje EU dobra je skuža.

Posebno jer ste i u tom savjetodavnom tijelu izgubili, malo po malo predstavnike svih nezavisnih udruga i ostali su samo članovi vaše cijenjene stranke, a i zbog naglog premještanja ceremonije dodjele potpora male vrijednosti poslodavcima na otocima, a sa kojima bi Vlada morala imati puno jače veze nego sad mogli bi čuti par korisnih prijedloga kako bar pokušati zaustaviti totalnu depopulaciju hrvatskih otoka.

Za početak, mogli bi privući mlade obitelji sa djecom i njihove nastavnike jer čitam jučer koliko probleme ima škola Zadarski otoci sa izdvojenim razredima na otocima. Jednom je tako prof. fizike kad je bilo loše vrijeme ostao spavati na brodu. Vaš zastupnik HDZ a u Saboru bivši ravnatelj zadarske gimnazije Rade Šimićević tu Vam je dao mig kako bi se taj problem mogao riješiti: nastavnicima koji odrade radni vijek na otoku odmah dati stan ili kuću ako živi sa obitelji sa djecom na korištenje i ako odrade 30 godina, pravo da po simboličnoj cijeni zadnje rate otkupi stan ili kuću koju su koristili. Ne doduše kao bivši ravnatelj, koji je tamo kratko radio prije 30 godina, a sad tuži Općinu Sali na Dugom otoku jer želi taj stan za nastavnike, nakon 30 godina što tamo nije radio nego „samo“ besplatno ljetovao - u svoje vlasništvo. Ali velim dao vam je dobar mig što ljude može pokrenuti za život na otocima.

Za više savjeta o otocima savjetujem Vam da zapratite stranku Javno dobro.

Upravo nastalu hdzovskom intervencijom u Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama koji ste prilagodili kriminalnim težnjama za privatizacijom istog, pa su sadašnji članovi nove stranke, izašli iz radnog tijela u kojem su pokušali to spriječiti. Došli smo Vas u veljači posjetiti na Markov trg ali niste izašli iz Plave kuće u koju ste se zabarikadirali unatoč tome štio je ideja sprječavanja mogućnosti privatizacije okupila cijelu oporbu od krajnje desnice do krajnje ljevice, pa čak i vaše najtrajnije koalicijske partnere SDP! Pa smo osnovali stranku Javno dobro da uđemo u političku borbu, a ne samo aktivističku za očuvanje javnih resursa, prvenstveno pomorskog dobra i stvarno imamo dobrih prijedloga o tome u mnogim zasad obalnim gradovima i vijećima.

Ovako kao lokalna gradska vijećnica imati ću slobodu tu i tamo Vam se obratiti u vezi pritisaka na USKOK što sam već počela šaljući mom otočaninu Frki Petešiću u Vaš ured obavijest da mi nije jasno kako se prijave USKOK u iz našeg grada istražuju toliko sporo, ali na ovaj svečani dan kad ste se potrudili  osobno doći na uručivanja potpora male vrijednosti udrugama i poslodavcima na otocima, a koje su inače stizale poštom, bez ceremonije, neću o tome duže. Jedino Vam mogu preporučiti destinaciju za after nakon tog svečanog čina na našem Sveučilištu: obližnji restoran u Foši…

Dobrodošli,

Marjana Botić u ime Akcije mladih gradskog vijeća i stranke Javno dobro

08. svibanj 2024 10:20