StoryEditorOCM
4 kantunaU KOLOVOZU NA VIŠNJIK DOLAZI NOGOMETNI KAMP MILANSKOG INTERA

Karlović: Svakog dana dobivamo nove ponude, uskoro kreće obnova travnjaka i gradnja trim staze!

25. svibnja 2017. - 20:19
banina_tartan11-100417_resize

Otkako je SRC "Višnjik " doživio značajne promjene na svojem licu, zapravo, dobio novu dušu obasjanu svjetlima reflektora i obavijen srcima građana Zadra i Zadarske županije, krenulo je i zanimanje za "ljepotana" i od strane sportskih klubova izvan naših granica. Nedvojbeno, uložena sredstva u veliku obnovu postojeće infrastrukture, uskoro će dobiti potvrdu opravdanosti, jer je na adresu u Splitskoj ulici počelo pristizati sve više upita za korištenje vanjskih i unutarnjih terena.

- Sve ide u onom smjeru kojeg smo osmislili, odnosno, na djelu je spoj sporta i turizma, o čemu svjedoče brojni pozivi ponajviše iz Europe. To nas nije iznenadilo, jer dobra priča se uvijek prepozna, tu nema granica, a Zadar je na više načina potvrdio kako je primamljiva i prihvatljivo odredište. Od ranije je naša dvorana "Krešimir Ćosić", uz koju su još četiri male dvorane, okvir oko kojeg moramo slagati sve ostalo, dobila svoje mjesto na sportskoj karti. Bilo da je riječ o košarci ili pak rukometu, malom nogometu, borilačkim sportovima i drugim aktivnostima. Kad smo na nju "naslonili" uređene vanjske terene, mogli smo kazati: "Evo izvolite"! U prvom redu mislim na sve građane, rekreativce i sportske klubove koji su prema njihovim dojmovima vjerujemo došli na svoje – kazao je Denis Karlović, direktor SRC "Višnjik".

U povelikom nizu sportskih zbivanja koji su u pripremi ili pak u fazi realizacije, valja istaknuti kako će u kolovozu ove godine svoj nogometni kamp imati i milanski Inter...

- SRC "Višnjik" će kako je i rečeno ranije u svakoj prigodi pružati logističku potporu svima koji u naš grad donose zdrave projekte. Tako je i u slučaju nogometnog kampa, ali i i drugim akcijama koje su u tijeku, ponavljam, upiti se množe, pa smo u ovom trenutku u fazi pronalsaka dvoljnog broja smještajnih jedinica, kako bismo na pravi način odradili ponude, odnosno, ispunili zahtjeve. Sve ide svojim tijekom – veli Karlović.

Valja kazati kako će se cijeli projekt maksimalne iskoristivosti postojećih kapaciteta, provoditi kroz cijelu godinu.

- Nama je u ovom trenutku do završetka prve faze ostalo uređenja Višnjika ostalo nešto malo radova uglavnom na vježbalištu. Druga pak faza predviđa obnovu travnjaka na nogometnom igralištu te prelazak na uređenje trim stazu kojom bi se dijelom rasteretilo atletsku stazu. Sve to mora se odraditi i dogovoru s gradskim strukturama, ali je bitno kako priča o modernom SRV " Višnjik" na zadovoljstvo svih ide dalje – zaključio je Karlović.

Vratimo li se nogometnom igralištu, odnosno postavljanju novoga travnjaka, neslužbeno saznajemo, kako će se u projekt uključiti i Hrvatski nogometni savez. U kojem obliku i na koji način još nije definirano, međutim, bitno je naglasiti kako je dobro što se i institucije dotiču SRC "Višnjik".

I ne smije se propustiti uloga zatvorenog plivališta, jer Zadar je postao "meka" vodenih sportova, plivanja, skokova u vodu i vaterpola koji je doživio veliki povratak na scenu.

25. svibanj 2024 04:40