StoryEditorOCM
4 kantunaREORGANIZACIJA

Zadarska policija pozvala na testiranje kandidate za rukovodeća mjesta: traže se četiri nova načelnika dvije nove i dvije stare postaje PU zadarske!

Piše Božana Sviličić
14. travnja 2022. - 19:12

Zadarska policija uputila je poziv na testiranje kandidatima koji su se javili na interni natječaj Ministarstva unutarnjih poslova za četiri rukovodeća mjesta u Policijskoj upravi zadarskoj. Testiranje kojim se uz sklopu reorganizacije policije traže novi šefovi dvije nove i dvije stare policijske postaje u Zadru, održat će se 20. travnja u sjedištu zadarske policije na Voštarnici.

U sklopu najavljivane reorganizacija policije, u Zadru su spojene postaje temeljne policije dosadašnja I. i II. u jednu Policijsku postaju Zadar, te dosadašnja Policijska postaja Benkovac i Obrovac u jednu Policijsku postaju Benkovac-Obrovac. Pored novih načelnika u 'spojenim' postajama izabrat će se i oni privremeno postavljeni u postajama Pomorske i aerodromske policije, te Policijske postaje Biograd na moru. U policijskoj postaji Biograd na moru privremeno je bio postavljen načelnik Albert Šarin, a u onoj Pomorske i aerodromske policije Romano Landeka. Novom reorganizacijom spojit će se Prva i Druga policijska postaja gdje su načelnici dosad bili Elvis Perinčić i Josip Gulan, te policijske postaje Benkovac i Obrovac koje su dosad imale načelnike Maria Brzoju i Andriju Milovca.

Koliko se kandidata službeno prijavilo za četiri rukovodeća mjesta u PU zadarskoj zasad još nije poznato, a stručni uvjeti su preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili visoka stručna sprema ili završen preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij u trajanju od najmanje tri godine ili viša stručna sprema iz područja društvenih, humanističkih, prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti, područja biomedicine i zdravstva ili interdisciplinarna područja znanosti.

Uvjet je i najmanje 10 godina radnog iskustva na poslovima policije ili osam godina radnog iskustva na poslovima specijalizirane linije rada za radna mjesta u specijaliziranim policijskim postajama - položeno ili stečeno osobno policijsko zvanje viši policijski inspektor ili samostalni policijski inspektor.

- Sigurnosni izazovi današnjice sve su kompleksniji i zahtjevniji, uz pojavu novih oblika kriminaliteta, što od policije traži stalnu prilagodbu i promjene. Moramo biti svjesni da isključivo prilagodljiv sustav ima šansu nositi se sa izazovima budućnosti, stoga je naša intencija da ustroj policije uistinu prati realne sigurnosne potrebe pojedinih lokalnih sredina - rekao je prilikom predstavljanja reorganizacije ministar Davor Božinović pojasnivši da je njezin naglasak na povećanju operativnosti rada policije na svim razinama, na većoj vidljivosti policije na ulicama, odnosno više ljudi u operativi, a manje u administrativnom dijelu.

01. svibanj 2024 03:30