StoryEditorOCM
ĐiradaVEČERAS NA GLAZBENIM VEČERIMA U SV. DONATU

Barokni vatromet uz Reinholda Friedricha, Franca Kosema i Vedrana Kocelja

Piše Zadarski.hr
6. kolovoza 2019. - 11:24
koncert

Večeras nas na Glazbenim večerima u sv. Donatu očekuje nas barokni vatromet u izvedbi Zadarskog komornog orkestra s tri solista na trubama (Reinhold FriedrichFranc Kosem i Vedran Kocelj).

Umjetnički voditelj projekta istaknuti je šibenski glazbenik Pavao Mašić, orguljaš i čembalist, dobitnik nagrade Grand Prix Bach i nagrade publike na Bachovom orguljaškom natjecanju u Lausanni 2006., vlasnik 11 Porina. O večerašnjem koncertu Mašić kaže:

-Ovo je sjajan program gdje će uživati glazbeni sladokusci, ali je prikladan i za širu publiku da otkrije taj glazbeni žanr bez imalo straha, dapače, rekao bih da je ovo jedan od onih koncertnih programa koji neupućenima može itekako otvoriti apetite za tzv. ozbiljnu glazbu koja je sve samo ne suhoparno ozbiljna. Riječ je o glazbi visokoga sjaja, bolje rečeno, glanca, a da je tomu tako svjedoči i činjenica da je veliki barokni skladatelj Georg Friedrich Händel, kada je skladao svoju čuvenu Glazbu za kraljevski vatromet posegnuo upravo za ovakvim sastavom: gudačkim orkestrom okrunjenim trubljama. Ako je glavna odlika barokne glazbe sjaj i raskoš, onda je kombinacija trublji uz orkestar onaj najraskošniji ugođaj koji barokni izvodilački sastav može pružiti. A mi vam ovom prilikom donosimo ne jednog, već čak tri sjajna trubača koji će biti glavni akteri našeg glanc-programa!

08. svibanj 2024 17:16