StoryEditorOCM
ĐiradaU SV. FILIPU I JAKOVU

Drugi dan 6. Fjaka Film Festivala: projekcija hrvatskog horor filma “Zora”, izložba fotografija i koncert kultnog rock benda “Kojoti”

Piše Zadarski.hr
6. svibnja 2023. - 14:23

U organizaciji udruge "Super 8", koja okuplja štovatelje sedme umjetnosti, večeras se u prostorijama kina u Sv. Filip i Jakovu, održava drugi dan 6. Fjaka Film Festivala, gdje će svi filmoljupci i ljubitelji dobre svirke imati priliku uživati u projekcijama hrvatskog horor filma “Zora” redatelja Dalibora Matanića, izložbi fotografija obitelji starosjedioca iz Sv. Filip i Jakova ali i koncertu kultnog hrvatskog rock benda “Kojoti”.

Sto milja daleko od nje”, “Razuzdan i lud”, “Izgubljen u svemiru”, “Hodala je pola metra iznad zemlje”, “Zajaši zmaja”, “Halucinacija” i “Trese, lupa, udara” – samo su neki od velikih hitova koje su Kojoti prašili tijekom ’90-ih na ovim prostorima, kada su i objavili tri studijska albuma – “Kojoti” iz 1995., “Halucinacija” iz 1996. i “Sex Disco Kung Fu” iz 1998. Ostavljajući publiku bez daha i pokazujući da je kemija među njima i dalje živa nakon velikog povratka na scenu, Kojoti su nedavno isporučili novo studijsko izdanje “Sve je pod kontrolom?” koje je odmah po objavi kod svih kritičara ocijenjeno kao jedno od najboljih izdanja godine.

“Nastupi “Kojota” uživo zaista su impresivni i posebna su atrakcija kojom bend svaki put iznova oduševi publiku, od klupskih svirki do nastupa na velikim dvoranskim i open-air festivalima”, najavljuju organizatori.

Inače, Fjaka Film Festival je nastao prema ideji Udruge Super 8, male skupine lokalnih entuzijasta, ljubitelja fotografije i filmofila, koji su na taj način željeli oživjeti mjesnu kino dvoranu, ali i ukazati na bogatstvo i relevantnost filmske umjetnosti, kao i revitalizirati običaj odlaska u kino, ali u sve to uklopiti i dobru svirku. Ulaz na sve sadržaje je besplatan.

Festival se održava po pokroviteljstvom Općine i Turističke zajednice Sv. Filip i Jakov te udruge "Napredak".

01. svibanj 2024 17:35