StoryEditorOCM
ĐiradaPOZIV NA AUDICIJU

Plesna udruga Gesta traži djevojčice od 7 do 9 godina za svoju novu plesnu predtavu: evo gdje možete prijaviti svoju djecu

Piše Zadarski.hr
16. rujna 2022. - 09:25

Plesna udruga Gesta uz sva brojna plesna putovanja,natjecanja i gostovanja vrijedno priprema novu dramsko-plesnu produkciju koju će premijerno izvesti 19.12.2022 u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.

Iz Gestine radionice izašlo je preko 55 autorskih cjelovečernjih predstava za djecu i mlade,ali tko je pogledao barem jednu Gestinu produkciju reći će i za odrasle.

Gesta je od samog osnutka prije punih 20 godina nakon vrlo kratkog perioda dodala uz svoj plesni kolaž i dramski dio. Toliko puno uspješnica od kojih ćemo se prisjetiti nekih: Hotel-Otom-potom, Veliki snovi, Drvo života, Bajka.hr, Zajedno u Novu, Odgoojooj, Božićni šoping u SuperOvoj, Vremeplov... Ovo pokazatelji su da je spoj ovih dviju umjetnosti bio pun pogodak u Gestinom radu.

Autor svih produkcija je umjetnička voditeljica Geste Nena Jurišić.

-  Mogli smo vidjeti Gestine produkcije u različitim izričajima i plesnim i dramskim. Pokrili smo skoro sve žanrove i obuhvaćamo različite edukativne teme. Bilo je tu musicala,bajki, dječjih komedija, basni..  Svaki put bi zbog toga prije predstave publiku ostavili u iščekivanju, a nakon predstave u oduševljenju koju donesu djeca kao nosioci svakog projekta - rekla je Jurišić. 

Ovoga puta Plesna udruga Gesta traži dvije djevojčice u dobi od 7 do 9 godina, sitnije građe, koje će se na audiciji predstaviti s tekstom koji će unaprijed preuzeti u prostorima Udruge u dogovoru s voditeljima.

Dramsku radionicu vodi Sanja Grgina dugogodišnja suradnica Geste i glumica u Kazalištu lutaka Zadar.

- Radionica je besplatna i pruža djeci mogućnost da se otvore, nauče tehnike i metode glume. Rad se bazira na dramskim ulomcima, radu na glasu, pokretu i izražavanju kroz ulogu kao i jačanje verbalnih i motoričkih sposobnosti - istaknula je Jurišić.

Prijave se mogu slati sms-om ili kontaktom na 0915102856 do 01. listopada.

Potrebno je napisati ime i prezime kandidata, datum i godinu rođenja i kontakt broj roditelja. Termin audicije bit će naknadno dogovoren. 

27. travanj 2024 20:43