StoryEditorOCM
ĐiradaMUZEJ STAKLA

Postavljena izložba "Pogled u prozor - pogled u prošlost": skriveni detalji zadarskih fasada

Piše Zadarski.hr
23. studenog 2023. - 08:31

Izložba POGLED U PROZOR – POGLED U PROŠLOST postavljena je kao pandan aktualnoj izložbi Kratka povijest prozorskog stakla. Tematski je nadopunjuje i aktualizira putem fotografija prozora snimljenih na prostoru grada Zadra, kako ih vide i svojim fotografskim okom interpretiraju naši sugrađani.

Izložene fotografije prikupljene su putem javnog poziva Muzeja antičkog stakla, bez dobnih ili profesionanih ograničenja. Na naše iznimno zadovoljstvo odaziv je nadmašio sva očekivanja, stoga veliko hvala svima koji su iskazali interes i doprinijeli uspješnoj realizaciji izložbe.

Od ukupno 282 pristigle fotografije (50 autora), za postav izložbe odabrano je 26 radova koji odgovaraju zadanoj temi te zadovoljavaju nužne tehničke predispozicije. Budući da i među ostalim zaprimljenim fotografijama ima vrlo zanimljivih interpretacija poznatih zadarskih motiva, ali i manje izloženih, skrivenih detalja gradskih fasada i prozora, ukupna galerija radova bit će uskoro predstavljena na web stranici Muzeja u formi svojevrsne virtualne izložbe.

Izložba se može pogledati u maloj dvorani u prizemlju Muzeja od 09,00 h, u petak 24. studenog 2023. g.

27. travanj 2024 08:00