StoryEditorOCM
ĐiradaVELIKA POSJEĆENOST

Turistička zajednica Zadarske županije predstavlja turističku ponudu regije na značajnim kamping sajmovima u Düsseldorfu i Parmi

Piše Zadarski.hr
11. rujna 2023. - 17:19

U okviru planiranih sajamskih nastupa za 2023. godinu Turistička zajednica Zadarske županije predstavlja turističku ponudu Zadarske županije, snažne hrvatske regije kamping turizma, na značajnim specijaliziranim sajmovima u Njemačkoj i Italiji, u Düsseldorfu i Parmi. 

CARAVAN SALON u Düsseldorfu najveći je svjetski sajam kamp kućica, kamp prikolica i kamper vozila, a održavao se u prostoru Messe Düsseldorf od 26. kolovoza do 3. rujna 2023. godine na više od 250 000 metara četvornih prostora, u 16 hala, gdje se predstavilo 750 izlagača iz 37 zemalja. Zadarska se županija na navedenom sajmu predstavila na štandu veličine 21 kvadrat, a zajednički s partnerima i to županijskim TZ Dalmacije i Like. Sajam je u vrijeme održavanja posjetilo preko 254 tisuće posjetitelja iz čak 65 zemalja pa je i posjećenost štanda TZ Zadarske županije bila jako dobra, a osobito vikendima kada su se bilježile najveće gužve. Zajednički štand na kojem se predstavljala turistička ponuda Zadarske županije nalazio se u paviljonu 3 „Travel & Nature“, a tik do štanda Hrvatske turističke zajednice.

Pored toga, zajedno s partnerima, županijskim turističkim zajednicama Dalmacije i Like, te TOP CAMPING - om Turistička zajednica Zadarske županije upravo nastupa i na sajmu SALONE DEL CAMPER u Parmi. Najznačajniji talijanski sajam kamping turizma izuzetne posjećenosti započeo je 9. rujna i traje sve do nedjelje 17. rujna 2023. a prikazuje ono najbolje iz kamping industrije, te okuplja proizvođače kampera, karavana i sve ostale opreme za kampiranje. Sajam obogaćuju brojni popratni sadržaji za odrasle i djecu, štandovi s domaćim proizvodima, hranom, pićima i neizostavnim i čuvenim regionalnim sirom i pršutom. Salone del Camper redovito bilježi više od 100 tisuća posjetitelja, zaljubljenika u kamping, a na njemu se predstavlja skoro 300 izlagača. Na sajmu koji obuhvaća gotovo 100 tisuća četvornih metara izložbenog prostora Turistička zajednica Zadarske županije predstavlja cijelu, a osobito kamping ponudu na štandu veličine 16 kvadrata. Prema informacijama sudionika, Zadarska županija izaziva veliki interes, mnogi od posjetitelja nas već dobro poznaju i redovito borave u našoj županiji, a posebno su zadovoljni ponudom, kvalitetom i sadržajima.

- Privode se kraju planirani sajamski nastupi za 2023. godinu i nastupom na najznačajnijim kamping sajmovima u Njemačkoj i Italiji, u Düsseldorfu i Parmi naše se promotivne aktivnosti, pored razdoblja posezone već usmjeravaju na iduću turističku godinu. Odaziv i publike i partnera na ovim je značajnim sajmovima posvećenim kampiranju bio odličan, povratne informacije su sjajne što potvrđuje kako je Zadarska županija izuzetno jaka turistička regija u RH posebice privlačna i dobro poznata ljubiteljima kamping turizma kojima pruža brojne mogućnosti, izjavila je Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije.

28. travanj 2024 15:58