StoryEditorOCM
ĐiradaVEČERNJA SCENA

U Kazalištu lutaka Zadar gostuje performans "Bear with me” u produkciji Trećeprostora

Piše Zadarski.hr
24. siječnja 2024. - 13:56

U sklopu programa Večernje scene za odrasle ovog četvrtka, 25.1. u 20 sati, u Kazalištu lutaka Zadar gostuje performans "BEAR WITH ME” u produkciji Trećeprostora.

O PREDSTAVI: Predstava govori o stvaralačkom procesu rada na izvedbi u čijem su fokusu polarni medvjedi. Naslov ovdje semantički aludira na najvećeg kopnenog predatora i morskog sisavca, ali i na imperativ publici da bude strpljiva s autoricom koja se u izvedbi pokušava transformirati u polarnog medvjeda. Bitan aspekt izvedbe čini pojam stvaralačke nelagode i nelagode koja proizlazi iz tijela. Iz tog se razloga u izvedbi autorica pokušava utjeloviti u drugom tijelu koje je drukčije od njezinoga. Stvaralačka nelagoda proizlazi i iz stalne prijetnje kojoj smo izloženi u bilo kakvoj vrsti umjetničke kreacije jer su danas umjetnici neprestano na granici originala i reprodukcije, pa čak i plagijata. Stvaralačka nelagoda proizlazi i iz stalne prijetnje hoće li izvedba biti proglašena uspješnom ili neuspješnom. Hoće li se posrećiti?

Predstava je premijerno izvedena 2021. godine na festivalu TREĆA KOZA u Puli, a do sada je gostovala na brojnim mjestima uključujući Muzej suvremene umjetnosti Zagreb; POGON-Zagrebački centar za nezavisnu

kulturu i mlade; Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku; Mala scena HD Karlovac,

PerformingPicnicParkFestival 3; Zadar snova; Cittadella FLUXUS Art Parade; PROSTOR,

Culture Hub Croatia, Split; KUM-Kazalište u Močvari, Zagreb.

PRODUKCIJA: Trećeprostor

AUTORICA I IZVEDBA: Irena Boćkai

FOTO: Matej Čelar

PROMO VIDEO: Paula Skelin

 

27. travanj 2024 08:01