StoryEditorOCM
ĐiradaGLAZBENA POSLASTICA

U Zadar dolaze autentični svirači glazbe iz Buenos Airesa - Tango Argentino u Koncertnoj dvorani braće Bersa!

Piše M.K.
30. listopada 2023. - 21:39

Glazbena poslastica u Koncertnoj dvorani braće Bersa - u petak nastupaju Alejandro Szabo, bandoneon i Adrián Placenti, klavir, održat će koncert "Tango Argetino", s atentičnim izvedbama te glazbe iz Buenos Airesa.

Skladatelj i pijanist iz Buenos Airesa Adrián Placenti i bandoneonist iz Španjolske Alejandro Szabo, oboje Argentinci s velikim iskustvom u tangu i koncertima diljem svijeta, upoznali su se svirajući na turneji po Europi 2018. na koju je Adriána pozvao prestižni "Tango Harmony Orchestra" iz Budimpešte, a u kojoj je Alejandro već sudjelovao kao bandoneonist.

Glazbena veza između njih dvoje bila je trenutna i u tom trenutku rodila se želja da sviraju zajedno kao duo, u "milonguero" stilu, prizivajući duh, plesni impuls i zvuk svojstven Buenos Airesu četrdesetih godina prošloga stoljeća.

Nastupit će u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači petak, 3. studenog u 20 sati, u organizaciji Koncertnog ureda Zadar. Ulaznice su u prodaji na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, te u fizičkoj prodaji počevši od srijede, 1. studenog, od 11 do 13 i od 18 do 20 sati na info-pultu Providurove palače.

06. svibanj 2024 12:17