StoryEditorOCM
ForumMOSTVOVAC GRMOJA ZBOG SAUCHE NE VJERUJE CVITANU

'Državno odvjetništvo ovdje je jako podbacilo, a gdje je zapovjedna odgovornost Zorana Milanovića?!'

Piše Željka Godeč / JL
11. veljače 2017. - 22:00
sabor16-111116

Afera dnevnice povod je da Most zatraži da se pojačaju kontrole ne samo nad isplatama novca nego i nad radom Državnog odvjetništva, poručio je jučer politički tajnik Mosta Nikola Grmoja. 

Nije želio procjenjivati krivnju Tomislava Sauche, ali je naglasio da ona za sobom povlači odgovornost i bivšeg šefa SDP-a Zorana Milanovića. “DORH sigurno ne bi zatražio istražni pritvor da nema čvrste dokaze. Tko stoji iza toga, ne mogu znati, ali zasigurno postoji politička, zapovjedna odgovornost Zorana Milanovića. Moguće je da Milanović kao premijer nije znao za ovaj slučaj. Ali isto tako je moguće da je i on bio u to uključen i da je koristio novac”, komentirao je Grmoja, piše Jutarnji list.

Iako se dosad smatralo da glavni državni odvjetnik uživa povjerenje Mosta, Grmoja je jučer otkrio da to i nije baš tako. Jer, za njega je cijeli slučaj zapravo podbačaj DORH-a zbog kojega će “dobro promotriti izvješće za 2016. godinu i sve ono što je DORH radio u proteklom periodu, a onda i donijeti svoj sud”, odgovorio je novinarima u Saboru na pitanje znači li da će taj propust DORH-a povući za sobom i zahtjev za smjenu državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

Objašnjavajući što misli pod jačanjem kontrole, Grmoja je najavio nov način isplate: “Imamo situaciju da se u Saboru dobiva novac na ruke, a to otvara veliku mogućnost manipulacija. Treba uvesti strože kontrole. U sljedećem periodu ćemo tražiti da se novac barem isplaćuje na žiroračun, a ne na ruke, gdje će trebati dostaviti i službeno izvješće i sve potrebne podatke, priložiti račune, da to bude puno ozbiljnije”.

Skidanje imuniteta Tomislavu Sauchi zbog sumnje da je pronevjerio više od pola milijuna kuna nazvao je “sramotnim događajem ne samo za hrvatsku Vladu, nego i za politiku u Hrvatskoj koji će još više pojačati nepovjerenje u politiku”, ali i ugroziti SDP. “Ovo se zasigurno neće pozitivno odraziti na njihov rejting. Volio bih da se ovakve stvari ne događaju. Mi nismo sudjelovali u raspravi, nismo htjeli dodatno udarati kolege iz SDP-a i poentirati. U drugim su se strankama događale iste stvari. Ovo je tužan događaj", rekao je Grmoja, za Jutarnji list.

10. svibanj 2024 03:21