StoryEditorOCM
ForumNEVJEROJATNO

Grčka policija došla do zapanjujućeg otkrića: ‘Znamo tko je istim nožem ubijen lani...‘

Piše Vijesti SD
12. kolovoza 2023. - 07:58

Grčki mediji objavili su da je prema zaključcima vještaka smrtonosna ozljeda 29-godišnjem Michalisu Katsourisu, navijaču AEK-a koji je u petak ispraćen na posljednji počinak, nanijeta nožem tipa karambit. Uboden je, prema istim izvorima, samo jednom u ruku i 10-ak minuta kasnije iskrvario, što su zabilježile nadzorne kamere, prenosi N1.

Intrigantno je da je takvim istim nožem lani u veljači ubijen i Alkis Kampanos, navijač nogometnog kluba Aris. U tragičnom sukobu sudjelovali su navijači Arisa i PAOK-a, dva kluba među kojima vlada snažno rivalstvo.

Stroge kazne ubojicama

Zbog ubojstva 19-godišnjeg Kampanosa, 12 huligana proglašeno je krivima, a neki su, kako javljaju lokalni mediji, osuđeni i na doživotne zatvorske kazne. Sad bi takvu osudu mogli dobiti i navijači koji su sudjelovali u ubojstvu Katsourisa, nakon što se utvrdi tko mu je točno zadao kobni ubod.

Inače, nož karambit vrlo je poseban, zbog čega je i ozljede koje su njime nanijete moguće razlikovati.

U pitanju je nož koji ima zakrivljeni vrh. Dizajniran je da izgleda kao tigrova kandža. U službenom opisu stoji kako u prirodi može dobro poslužiti za guljenje kore raznog voća i povrća. Poznat je po tome da ne hrđa i vrlo je otporan. Moguće ga je nabaviti u specijaliziranim trgovinama, ali i na internetu i to po cijeni od 20 eura na više.

Karambit nož smatra se vrhunskim džepnim nožem za borbu, odnosno za samoobranu. Osim što ima zakrivljenu oštricu, ima i rupu za prst. Ove karakteristike čine ga vrlo korisnim u situacijama bliske borbe. Ovaj borbeni nož dostupan je u četiri glavne varijante: automatski, nož za vrat, sklopivi nož i fiksna oštrica.

Nož karambit potječe iz Zapadne Sumatre. Prvenstveno je korišten kao poljoprivredni alat, a dizajn prstenova napravljen je za sigurnije rukovanje, piše N1.

Moderni nož karambit pojavio se u 11. stoljeću, a uspješno se koristi i prodaje i danas. Ovi noževi dobro se koriste za borbe, samoobranu i borilačke vještine. Njegov dizajn pruža vrlo dobro prianjanje u usporedbi sa sličnim noževima. Rukohvat također omogućuje udobno korištenje.

Karambit neki ljubitelji noževa smatraju i umjetničkim djelom, pa zato mnogi vole imati njegov primjerak u svojim kolekcijama noževa.

09. svibanj 2024 15:54