StoryEditorOCM
ForumOGLASIO SE MILANOVIĆ OKO AFERE DNEVNICE

'Nisam znao za slučaj. Politički sam odgovoran, ali pravno ne'

Piše Jutarnji.hr
10. veljače 2017. - 13:44
Zoki

Zoran Milanović dao je izjavu na Markovom trgu u 12.15 sati. Tomislav Saucha bio je šef njegova kabineta od 2011. godine te dugogodišnji bliski suradnik i u SDP-u.

'Osam godinama sam radio sa Sauchom, što god da kažem bit će klišej. Vjerujem da mi je bio lojalan i dobro radio posao, ali jedna državna institucija poput DORH-a, vjerujem i u njih. Ovo je kriminalno i radi se o državnoj blagajni. Nisam znao za to i ne želim njemu otežavati situaciju, ali to nije bila moja odgovornost. Politička jest, ali ovaj resor je ogromna služba i tu se potpisuje puno putnih naloga. Bijesan jesam, ali to više služi Vikinzima...', kazao je Milanović.

'Taj novac je netko ukrao, i to je trajalo godinama. Očito su odabrane neke lutke da to odrade... Nisam znao za ovo i prvi put sam čuo u subotu od Goldsteina za ovaj slučaj. Nekoliko je ljudi u lancu i s njima treba razgovarati. Moje dnevnice je potpisivala tajnica Vlade Zorica Matković. Čuo sam se sa Sauchom, ali sad se jedno vrijeme nećemo ni čut' ni vidjet'.

Ovo mi izgleda kao narkomanski modus, netko se dočepao apoteke i ne pušta... Ovo je naprosto neugodna situacija', kazao je Zoran Milanović. Na pitanje novinara je li on čist u cijelom slučaju, odgovorio je: - Ne možete me to pitati. pa nismo na narodnom sudu 1945. godine...

Podsjetimo, Državno odvjetništvo tereti Sauchu da si je zloporabom položaja i krivotvorenjem dokumenata priskrbio više od pola milijuna kuna iz državnog proračuna. Zbog svih navedenih sumnji, DORH je zatražio za Tomislava Sauchu lišavanje slobode, određivanje pritvora, istražni zatvor i pokretanje kaznenog postupka. MIP mu je skinuo imunitet, a isto se očekuje da će učiniti i Sabor.

 

09. svibanj 2024 23:41