StoryEditorOCM
ForumŠTO ZNAČE GODINE?!

Obrušili se na Madonnu zbog ovih fotografija u 63. godini: Stara baba! Izoperirana! Što joj ovo treba? Zvali smo dizajnericu za komentar

Piše O.IVIĆ GRIZELJ/SD
8. srpnja 2021. - 08:00

Za malo više od mjesec dana proslavit će 63. rođendan.

Dva mjeseca prije rođendana na Instragramu je objavila selfie u besprijekornom, nimalo neukusnom, a vrlo seksi izdanju, snimljenom u njezinoj kupaonici u New Yorku. Madonna je selfie podijelila sa svojih 16,2 milijuna pratitelja, a potom se i internet "užgao" oko njezine objave.

Napisala je "New Life, New York. Re-Invention". Inače "Re-Invention" je bio naziv njezine turneje iz 2004., i koristeći ga sada u Instagramskoj objavi, vjerojatno je htjela najaviti svoju filmsku biografiju koju sama režira.

U New York je stigla iz Portugala, gdje inače živi sa svoje šestero djece. U Ameriku su stigli na djedov 90. rođendan i dati podršku newyorškom Prideu. Madonna nije, naravno, ravno iz spomenute kupaonice prošetala New Yorkom, nego je u svome stilu opet napravila odličan posao.

Stara babet'na!

Na maksi panou nasred Times Squarea tog 24. lipnja i cijelog idućeg vikenda, vrtjela se videoinstalacija u kojoj je Madonna provokativna, seksi, "bezobrazna"... i savršenog izgleda.

Talijanski Vogue je imao ekskluzivno pravo napraviti fotografije, koje su se sada našle na njihovim stranicama u lipanjskom izdanju.

I onda su krenule salve kritika na slavnu pjevačicu.

Kažu da je stara.

Stara baba!

Izoperirana!

Što joj to treba u njezinim godinama!?

image
Profimedia


Ako i niste fan i ne slušate Madonninu glazbu i uopće vas ne zanima kao glazbenica... salve pogrda na godine jedne žene moraju izazvati reakciju. Pobunu na glupost i ograničenost!

Prije svega, Madonna je uspješna poslovna osoba, pa svaki provokativni javni nastup i treba izazvati reakcije. A što uopće godine znače i za običnu ženu, a kamoli za glazbenicu ovakvog ranga? Postoji li granica, datum na liniji života kad žena treba reći: Za mene je sve gotovo. Ili: Život sada prestaje!?

Osvrnimo se oko sebe, neovisno jesmo li u 30-ima, 40-ima... Pogledajmo žene u 60-ima i promislimo jesmo li baš mi "ovlašteni" nekome odrediti kraj? Što bi trebale raditi žene kad im se približi šezdeseta ili ako su je već preskočile? Zaboraviti na svoj izgled, na odijevanje, na rad, na život... Na koncu, zar im je i seksualnost zabranjena?

Samo ograničeni mogu tako razmišljati, jer su vjerojatno previše konzervativni ili previše mladi da bi shvatili koliko je lijepo imati šezdeset.

Tek sada dišem punim plućima!

Evo što o tome kaže Neda Makjanić Kunić, nekadašnja vlasnica uspješne modne kuće, a danas... sretna i lijepa žena.

- Mi žene u šezdesetima i poviše zaista počinjemo disati punim plućima i imamo napokon vremena za sebe. Napravile smo neki posao, djeca su odrasla i sada se moramo posvetiti sebi.

A da bi život tekao lako i da bismo se dobro osjećali potrebno je mnogo više od fizičkog zdravlja, potreban je zdrav emocionalni život te aktivan duhovni život, a to Madonna radi!

image
​Instagram


Žena radi na sebi, što danas rade i mnoge žene u šezdesetima, i izvrsno izgledaju. Madonna pripada showbiznisu i  cijelog života pobuđuje velik interes, pa zašto ne bi i sada, kada izgleda izvrsno i tako se osjeća? Sada očito i više uživa u tome jer ima ostvarenu karijeru.

Prst gore svim ženama u šezdesetima, i dalje dišite punim plućima, zdravo se hranite, vježbate, čitajte, putujte ako možete i družite se! Ovo je naše vrijeme. Naradile smo se, mnoge odgojile djecu i imale tisuću obaveza.

Ja sada još više uživam u odijevanju. Sve ono što sam prije usmjeravala u "Mak", sada usmjeravam na sebe. Kakvo je to pravilo da se žene oblače po godinama, to ne postoji! Oblačimo se u ono u čemu se lijepo i ugodno osjećamo, oblačimo ono što volimo, neki više moderno, neki više u nekom svom filmu...

image
Neda Makjanić Kunić: Mi žene u šezdesetima imamo napokon vremena za sebe!
 
​Instagram


Obožavam vidjeti žene svojih godina sređene tip-top, da se okrenem i s guštom da ih pogledam. Ono što mi nikada nije bilo drago ni za mlade ni za starije, a to je previše otkrivanja i provokacije.

Divno je vidjeti žene i mlađe i starije kada im se na licu vidi da guštaju u svojoj koži, tj. da vole svoj stil i da u toj svojoj odjeći guštaju, kazala nam je na kraju Neda Makjanić Kunić, na kojoj se doista vidi da uživa u životu.

Što znači "u skladu sa svojim godinama"?

Što znači moda, što znače godine i mogu li žene prestati biti lijepe usprkos godinama u ovom "slučaju Madonna", imao nam je što reći i naš sjajni modni dizajner Toni Carić Rico:

- Madonna je uvijek nalazila uzor u Davidu Bowieju, nadilaženjem spolno-rodnih razlika, samo je kod nje prevladao komercijalni aspekt. Zna sve dobro upakirati i prodati.

Madonna se odijeva tako da šokira, ruši moralne i društvene granice, teatralizira glazbu i bori se za slobodu izražavanja. Uvijek ekscentrična i svoja, pobornica glam-rocka, svojim modnim transformacijama inspirirala je mnoge.

Ne mislim da bi se trebala odijevati u "skladu sa svojim godinama" jer jednostavno ne bi više bila svoja. Što znači "odijevanje u skladu sa svojim godinama"?!

Po meni treba dati prednost slobodi izražavanja u svrhu prevladavanja jednolične dosade i uniformiranosti. Moda ne smije biti trivijalna i površna, nego odašiljati poruku. Nisam pobornik plastičnih operacija (s kojima je Madonna pretjerala) koje dovode do neprepoznatljivosti. Prava ljepota nije prolazna, starenje je lijepo i treba se znati nositi sa svakom borom.

image
'Pravi primjer neprolazne ljepote i stila je diva Sophia Loren, koja i u osmom desetljeću života osvaja svojom gracioznošću, ljepotom i elegancijom' smatra Toni Carić Rico
AFP


Pravi primjer neprolazne ljepote i stila je diva Sophia Loren, koja i u osmom desetljeću života osvaja svojom gracioznošću, ljepotom i elegancijom.

10. svibanj 2024 12:42