StoryEditorOCM
ForumODLAZAK MILIJARDERA

Umro je Dietrich Mateschitz, osnivač Red Bulla. Bio je zaljubljenik u formulu, a preminuo je u 79. godini nakon borbe s teškom bolesti

Piše PSD
23. listopada 2022. - 08:40

Dietrich Mateschitz, suosnivač austrijske tvrtke za energetska pića Red Bull, koji je kasnije postao veliki investitor i podupiratelj profesionalnog sporta, preminuo je u 79. godini nakon borbe s teškom bolesti, javlja DW.

Helmut Marko iz Red Bull Racinga potvrdio je novinarima na Velikoj nagradi SAD-a u Austinu kasno večeras da je suosnivač tvrtke energetskih pića preminuo u dobi od 78 godina.

Austrijanac iz Štajerske 1987. godine osnovao je tvrtku za proizvodnju energetskih pića Red Bull i pomogao joj da izraste u lidera na svjetskom tržištu.

Kako je tvrtka rasla, Mateschitzova marketinška strategija se promijenila. Njegove televizijske i medijske marketinške kampanje počele su se subvencionirati, a umjesto toga, Red Bull je počeo snažno ulagati u sportske događaje.

Njegova vjerojatno najpoznatija pojedinačna investicija bila je kupnja tadašnjeg Jaguarovog tima Formule 1 2004. godine.

Do 2010. godine Mateschitz je transformirao Red Bull Racing iz prosječne ekipe u momčad koja osvaja prvenstvo, s mladim Nijemcem Sebastianom Vettelom za volanom.

Red Bull je također uložio velika sredstva u druge ekstremnije sportove, od kojih su mnogi bili trkaći, uključujući sve od kaskaderskih aviona do motocikala i bicikala...

Kasnije se tvrtka počela širiti te je ušla i u svijet nogometa te osnovala neke od najpoznatijih nogometnih klubova kao što su Red Bull Salzburg, RB Leipzig, New York Red Bulls i drugi.

09. svibanj 2024 21:07