StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: CITY GAMES U POSEDARJU

Natjecanje pratilo više od 1.000 gledatelja - domaćinima za jedan bod izmakla pobjeda

Piše Zadarski.hr
8. kolovoza 2019. - 12:59
CG2019_PosedrajePress_MarinCukVurnekEVENTography (9 of 26)

Petu godinu za redom City Games je u potpuno novom ruhu gostovao u Posedarju u organizaciji Općine Posedarje i agencije Adria events. Nova scenografija i brojna iznenađenja kako za natjecatelje tako i za publiku same po sebi garantirale su odličnu atmosferu što je publika začinila žustrim navijanjem.

Ekipe su u vedrom duhu odmjerile snagu i spretnost u modernim inačicama tradicionalnih City Games igara kao što su leteći vaterpolo, morska košarka, pršut, streličari, skakanje u vrećama, utrka magaraca i nezaobilaznoj alki u karijoli.

Natjecanje koje je bilo na najvišem mogućem nivou pratilo je više od 1.000 gledatelja koji su navijali za ekipe: Gas-gas iz Posedarja, Cesaricu iz Karlobaga, Đido Movu iz Posedarja i Dubravu iz Zagreba.

U igrama morska košarka i streličari najboljima se pokazala ekipa Dubrava, Đido Mova je u prvih šest igara bila u vodstvu, najviše bodova skupili su u igri pršut dok su u svim ostalim igrama imali stabilne bodove. Na posljednjoj igri alka u karijoli, koja je nosila najviše bodova uvjerljivo je pobjedila Cesarica čime je odnijela pobjedu nad Đida Movom za svega jedan bod. Cesarica je uz popularnu i zabanu igru alka u karijoli dominirala i u igrama leteći vaterpolo, skakanje u vrećama i utrci magaraca te time osvojila plasman u polufinalu. Zbog izvrsnog domaćinstva organizator je pozvao i domaću ekipu Đido Mova na polufinale u Okrug.

City Games nakon Posedarja nastavlja svoju turneju po Dalmaciji do 20.08. kada će se održati finale u Viru.


REZULTATI – POSEDARJE (HR KVALIFIKACIJE) 07.08.2019.

 

1. mjesto: CESARICA (Karlobag) – 31 bod
2. mjesto: ĐIDA NOVA (Posedarje) – 30 bodova

3. mjesto: DUBRAVA (Zagreb)- 18 bodova

4. mjesto: GAS GAS (Posedarje) – 14 bodova

06. svibanj 2024 17:19