StoryEditorOCM
Kalelarga6.552 EURA

Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi uručena donacija s ovogodišnjeg Tuna, Sushi & Wine Festivala

Piše Zadarski.hr
20. svibnja 2024. - 13:38

Direktorica Turističke zajednice grada Zadra Iva Bencun danas je učenicima Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, odnosno njihovoj ravnateljici Diani Radić Škara uručila ček u iznosu od 6.522 eura. Radi se o dijelu prihoda s nedavno održanog Tuna, Sushi & Wine Festivala, na kojemu su sudjelovali i učenici ove škole, a koji se tradicionalno dodjeljuje ovoj ustanovi u cilju poboljšanja uvjeta školovanja neophodnih kadrova u turizmu – kuhara, konobara i komercijalista.

Ravnateljica Radić Škara zahvalila je Turističkoj zajednici na uključivanju učenika u manifestacije koje su većini od njih prvo iskustvo neposrednog rada s ljudima.

- Naši se učenici tijekom cijele godine usavršavaju u svojim zanimanjima te vole izaći i pokazati što su naučili. Dosadašnjim donacijama obnovili smo dio inventara potrebnog za održavanje nastave i praktičnog rada. Ovakve prilike daju i njima osjećaj zadovoljstva da su nešto uspjeli napraviti svojim radom, istaknula je ravnateljica.

Iva Bencun kaže kako je ova suradnja rezultat dugoročne orijentacije Turističke zajednice ka čim kvalitetnijoj edukaciji kadrova u turizmu.

- Privilegij nam je raditi s djecom koja s puno entuzijazma stječu svoja prva neposredna iskustva. Imaju puno potencijala i ne trebamo brinuti za kvalitetu izobrazbe turističkog kadra. Suradnja ima dvije podjednako važne komponente, a to su stjecanje novih iskustava i opremanje škole potrebnim inventarom, istaknula je Bencun prilikom uručenja čeka. Suradnja se, kao i dosad, nastavlja uključivanjem učenika u nekoliko eno-gastro manifestacija koje TZ grada organizira.

15. lipanj 2024 23:37