StoryEditorOCM
KalelargaADVENTSKE KUĆICE

"Jedna tvrtka se može javiti za 10-15 kućica i manipulirati ponudama, pa su neki lani mogli postaviti tri puta više stolova i stolica od dopuštenog"

Piše Zadarski.hr
5. studenog 2023. - 20:00

Nakon našeg teksta o natječaju za adventske kućice, javila nam se jedna naša čitateljica koja želi ostati anonimna. Ali, njeno pismo je zanimljivo i objavljujemo ga u cijelosti. Evo što kaže:

 

Ono što još nepravedno je da se jedna tvrtka može javiti za 10-15 kućica. Na taj natječaj ponuđivač koji stoji iza tvrtke koja je dala ponudu za veći broj kućica može manipulirati ponudama odnosno izabrati onu koju mu najviše paše. 

A ta se mogućnost povećava još više ako jedna osoba sa partnerima stoji iza više tvrtki koje se prijavljuju.

Na taj način se onemogućuje drugima da se ravnopravno natječu.

Neki pak misle da su pretplaćeni na uvijek istu poziciju pa znaju vršiti i pritisak na druge koji se prijave za ta mjesta.

Najveći problem do sada je bio što neke kućice imaju zbog fizionomije prostora mogućnost postavljanja stolova i stolica te šankova kojo su van gabarita onog što određuje Trznica doo pa smo tako imali godinama situaciju gdje je jedna kućica postavljala dodatni šank i stolove te na taj način vrijednost ponude na natjecaju ispada manja od onog što je ponudila budući da je na taj način imala puno više prostora na raspolaganju.

Dobiju 9 ili 18 kvadrata, a upotrebljavaju 50 i više. 

I onda ravnajući se po tome daju veće ponude za više lokacija znajući da će zloupotrebljavati prostor.

Prošle godine se isto dopustilo svima te je bila kućica koje upravo zbog navedenog su postavile 3 puta više stolova i stolica od dopuštenog.

A same kućice u užasnom stanju, dotrajale, istrošene a prošle godine kupljene.

Sve u svemu, jedna totalno negativna priča, a trebala bi biti više nego pozitivna jer se radi o Adventu., zaključuje našačitateljica.

24. svibanj 2024 16:01