StoryEditorOCM
KalelargaLIŠANE OSTROVIČKE

Muškarac (61) nije pazio na svoju zračnu pušku: u dvorištu je 12-godišnje dijete puškom ozlijedilo dijete u dobi od devet godina!

Piše PU zadarska
19. ožujka 2021. - 09:34

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sumnjiči ga se da kao vlasnik oružja C kategorije - zračne puške nije postupao po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama i time izazvao opasnost za život ili tijelo ljudi.

Naime, u srijedu, 17. ožujka u popodnevnim satima u Lišanima Ostrovičkim, u dvorištu obiteljske kuće je dijete u dobi od 12 godina streljivom zračne puške lakše ozlijedilo dijete od 9 godina kojemu je pružena liječnička pomoć u mjesnoj liječničkoj ordinaciji.

Oružje mu je oduzeto, te se protiv 61-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

- Budite odgovorni i ne podcjenjujte dječju zainteresiranost za oružje, a ako ga posjedujete, čuvajte ga na, za djecu nedostupnim i zaključanim mjestima sukladno zakonskim propisima - poruka je iz zadarske policije.

09. svibanj 2024 17:45