StoryEditorOCM
KalelargaJAVNI NATJEČAJ

Najpovoljniju ponudu za izradu studije za dogradnju drugog kolnika od Crnog do naplatnih kućica na čvoru Zadar zapad dala splitska tvrtka

Piše I.I.
23. siječnja 2023. - 18:00

Hrvatske ceste otvorile su ponude za natječaj za izradu studije u kojem traže rješenja za dogradnju drugog kolnika Jadranske magistrale od Crnog do naplatnih kućica na čvoru Zadar zapad (A1), odnosno ulaza u Murvicu.

Na natječaj, čija je procijenjena vrijednost veća od 53 tisuće eura, stigle su dvije ponude. Najjeftiniju ponudu dala je splitska tvrtka Geoprojekt u iznosu od 37.200 eura (bez PDV-a) dok je zagrebačka tvrtka Trafficon dala ponudu u iznosu od 44.700 eura (bez PDV-a).

Ovaj zahvat duljine 14,5 kilometara (dogradnja drugog kolnika DC8) započinje na raskrižju "Crno" gdje završava dionica DC8 s već izgrađenim drugim kolnikom na području grada Zadra, a završava na raskrižju ispred naplatnih kućica na čvoru Zadar zapad (A1).

- Nakon detaljnog upoznavanja s prilikama na terenu te nakon utvrđivanja prostornih ograničenja potrebno je obraditi više varijanti dogradnje drugog kolnika, tj. potrebno je izraditi varijantu dogradnje sjeverno od postojećeg kolnika DC8, kao i varijantu dogradnje južno od postojećeg kolnika. Uz navedeno, a u skladu s prostornim ograničenjima dati prijedlog kombinirane dogradnje (sjeverno i južno) po logičnim segmentima ako se na taj način dobiva kvalitetno tehničko rješenje. Na kraju je potrebno napraviti njihovu međusobnu usporedbu te predložiti optimalno rješenje dogradnje drugog kolnika na dionici. Kako dionica prolazi kroz nekoliko naselja (Murvica, Poličnik itd.) za očekivati je da će se dogradnjom drugog kolnika ući u privatne parcele s izgrađenim objektima na njima, stoji u projektnom zadatku gdje se navodi kako je za svaku varijantu potrebno dati tablični popis katastarskih čestica na kojima se nalaze objekti koji se predviđaju za rušenje u toj varijanti. 

Nakon izrade studije znat će se i vrijednost investicije.

 

10. svibanj 2024 10:52