StoryEditorOCM
KalelargaUZNEMIRUJUĆE SMS PORUKE

Predsjednica zadarskog ogranka Autohtone - Hrvatske stranke prava prijavila bivšeg načelnika Bibinja za prijetnje!

Piše B.S.
25. siječnja 2017. - 21:00
simunic

Bivši HDZ-ov načelnik Općine Bibinje Nino Šimunić (46) prijavljen je policiji zbog uznemiravajućih 'sms' poruka. Prijavu protiv bivšeg bibinjskog načelnika podnijela je u četvrtak, 19.siječnja, predsjednica zadarskog ogranka Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) Iva Kinda (39).

U policiji navode kako je događaj još u obradi nakon što im je 39-godišnjakinja prijavila da je na mobitel primila više poruka za nju uznemirujućeg sadržaja.


Bivši načelnik Općine Bibinje u srijedu nije htio komentirati prijavu predsjednice zadarskog ogranka Autohtone - Hrvatske stranke prava, a ona je tijekom dana bila nedostupna. Šimunić joj je navodno uputio 'sms' poruke lascivnog sadržaja u kojima joj prijeti silovanjem nakon što ga je ona javno napala na svom profilu na društvenoj mreži Facebook optužujući ga za kriminalne radnje u Općini Bibinje.


Zbog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti, te krivotvorenja službene isprave, Šimunić je u ožujku 2014.godine osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam mjeseci. Zatvorska kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro, pri čemu se Šimuniću jedan dan zatvora zamjenio s dva sata rada. Po presudi Vrhovnog suda, u potpunosti je i nedvojbeno utvrđeno da je Šimunić kao službena osoba iskoristio svoj položaj i ovlasti u namjeri stjecanja imovinske koristi kroz putne naloge na svoje ime i na ime dvojice općinskih volontera. Kaznu rada za opće dobro Šimunić je izdržavao u Domu za odrasle osobe u Zemuniku. Nakon što je odstupio smjesta načelnika iste godine Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije mu dalo suglasnost za sklapanje radnog odnosa u Odvodnji Bibinje Sukošan d.o.o.
Predsjednica zadarskog ogranka Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP), u središte je javnosti pak dospjela u ožujku 2015.godine nakon što je na svom Facebooku objavila fotografije na kojima pozira s visoko podignutom desnicom ispred spomenika Franji Tuđmanu u Bibinjama.

25. svibanj 2024 14:57