StoryEditorOCM
KalelargaFRANE BRAJKOVIĆ

Predsjednik MO Poluotok: Pozivamo građane da se u ponedjeljak od 17 sati pridruže neformalnoj inicijativi i kupaju na rivi! I tako cijeloga ljeta...

Piše Zadarski.hr
14. srpnja 2023. - 20:38

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Poluotok Frane Brajković oglasio se priopćenjem o dovršenju uređenje rive i kupanja na njoj.

- Upravo iz ovog razloga smo se i bunili protiv ovakvog modela uređenja rive. Umjesto prepoznavanja navika građana, potencijala prostora i brendiranja zadarske rive kao možda i jedine pogodne za kupanje u većim mediteranskim gradovima, mi smo postali jedini mediteranski grad koji izgleda više ni nema svoju rivu.

Je li moguće da je gradska vlast u tolikom raskoraku s navikama građana Zadra? Izgleda da je moguće jer su i na ovom primjeru još jednom pokazali da su im interesi i navike građana nepoznati i nebitni.

Kako će to izgledati u praksi saznat ćemo čim se završe radovi na mulu, a možda već i u ponedjeljak kad ćemo se zajedno s građanima, kao i svakog ljetnog popodneva cijeli život, uputiti na popodnevno kupanje na rivi.

Pozivamo i ostale koji se na rivi kupaju cijeli život da se u ponedjeljak od 17 sati pridruže ovoj neformalnoj inicijativi građana koja će trajati cijelo ljeto, svakog ljeta dok nas bude.

S poštovanjem, predsjednik Vijeća MO Poluotok Zadar Frane Brajković - stoji u objavi na društvenoj mreži.

Prethodno je neformalna inicijativa građana pozvala na kupanje s rive u ponedjeljak, zbog bojazni da bi se kupanje moglo zabraniti zbog mula koji je obnovljen u nekadašnjoj dužini kad su uz njega pristajali brodovi.

Riva i mul obnovljeni su sredstvima iz EU fondova, a nadležnost nad tim područjem preuzela je Lučka uprava Zadar.

I riva i mul su luka, a kupanje je odavno tamo zabranjeno, ali se toleriralo.

Hoće li tako biti i u budućnosti, pokazat će se nakon završetka obnove rive. Za sada nema najave o uspostavljanju neke brodske linije s mula, ali je moguće da će brodovi uz obnovljeni i duži mul ipak pristajati, za što će postojati svi uvjeti i namjena. U tom slučaju kupanje na tom mjestu bilo bi vrlo opasno. 

 

09. svibanj 2024 02:43