StoryEditorOCM
KalelargaUMRO MILAN JELENKOVIĆ

Prošle noći otišao je Mile, dobri duh Poluotoka, falit će svima njegovo poznato dalmatinsko "uvik kontra"!

Piše M. Kalajžić
22. prosinca 2017. - 14:35

Umro je Milan Mile Jelenković iz Arbanasa, dobar duh Poluotoka, Zadranin poznat mnogim sugrađanima po svojoj veseloj i dobroj naravi, jedan od ljudi koji su stvarali onu dalmatinsku atmosferu grada gdje god da su se našli.

Mile je uvijek imao svoje mišljenje o svemu, a znao ga je iznositi na kavi i kad se mnogi ne bi s tim slagali. Držao se one dalmatinske "uvik kontra" i njegov će poznati glas faliti. U petak ujutro poznati su gradski kafići bili tiši nego inače, mnogi su istaknuli i Milinu osmrtnicu, a mnoge je Miline prijatelje i poznanike njegov nagli odlazak šokirao. 

Razgovori s Milom uvijek su bili zanimljivi jer je svoje životne stavove iznosio hrabro i istinito, a bili su zasnovani na ljudskosti, čestitosti i poštenju.

Možda je manje poznato da je Mile bio i vrstan brodomodelar koji je sa strastvenom preciznošću izrađivao makete mnogih brodova. Za maketarstvo se zainteresirao, kaže, uz jednoga prijatelja koji mu je pokazao nacrte čuvenog jedrenjaka Santa Maria. Poslije je nacrte sam nabavljao. U kući u Biogradu imao je čitav salon svojih brodova koje nije prodavao već ih je uglavnom darivao prijateljima.

Sprovod Mile Jelenkovića bit će u subotu 23. prosinca u 11 sati na Gradskom groblju u Zadru.

05. svibanj 2024 12:59