StoryEditorOCM
KalelargaNAKON DVIJE GODINE

Stigla je pravomoćna presuda u slučaju "kineski ražanj". Tko će biti zadovoljniji: žrtva, župan Longin ili optuženi Marko Pupić Bakrač?

Piše I. N.
12. ožujka 2024. - 16:13

Marko Pupić Bakrač i pravomoćno je oslobođen optužbi da je prijetio županu Božidaru Longinu u slučaju "kineski ražanj".

Naime, Županijski sud u Varaždinu je odlučujući povodom podnesene žalbe Općinskog državnog odvjetništva u Zadru protiv  Pupića Bakrača zbog kaznenog djela prijetnje odbio žalbu državnog odvjetnika kao neosnovanu i potvrdio oslobađajuću prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Zadru od 27. listopada 2022.

"Obrazlažući odluku, viši sud je utvrdio da objava na Facebooku „Političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu s psećim nadimkom sprema se kineski ražanj“ predstavlja doduše u najmanju ruku neprimjerenu objavu, međutim niti iz jednog dokaza provedenog tijekom postupka ne proizlazi da bi te riječi predstavljale prijetnju prema žrtvi Božidaru Longinu. Stoga je s pravom prvostupanjski sud utvrdio da naprijed navedenom objavom okrivljenik Marko Pupić Bakrač nije imao namjeru nikome prijetiti, pa tako niti prijetiti oštećeniku Božidaru Longinu te je Općinski sud u Zadru pravilno postupio kad je okrivljenika oslobodio od optužbe" navodi se u obrazloženju presude Županijskog suda u Varaždinu.

Podsjetimo, sutkinja Ksenija Bratković je prije dvije godine na Općinskom sudu u Zadru donijela oslobađajuću presudu u postupku protiv Pupića Bakrača zbog kaznenog djela prijetnje. Županijski vijećnik Akcije mladih teretio se da je 8. listopada 2020. na svom Facebook profilu objavio sporni sadržaj kojeg su Longin i zadarsko ODO okarakterizirali kao prijetnju.

27. travanj 2024 09:44