StoryEditorOCM
KalelargaVIDEO & FOTO

Što ti je pomorsko dobro bez bagera i pikamera na njemu? Evo kako to skladno izgleda u pitoresknoj uvali Dolinje na Malom Ižu...

Piše Zadarski.hr
25. veljače 2023. - 21:31

Mjesto: Uvala Dolinje, Mali Iž. Vrijeme: četvrtak, 23. veljače 2023. Radnja: građevinski radovi na pomorskom dobru.

To je taj "Mediteran kakav je nekada bio" iz turističkog slogana. Mirna, pitoreskna uvala na jednom od zadarskih otoka, postala je gradilište nepoznatog izvođača radova na poznatoj parceli u prvom redu do mora.

image

Građevinski radovi u uvali Dolinje

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Ako sumnjate da se ovdje radi o devastaciju pomorskog dobra, činu koji podliježe kaznenim sankcijama, bojimo se da ste u pravu. Bager se prvo prošetao po sikama u plićaku, pa je nešto malo pikamerom lomio po putu, onda je pregazio nekoliko mocira da bi na parceli mogao izvoditi radove iskopa, vrlo vjerojatno za crnu jamu...

Cijela akcija tog četvrtka uredno je dokumentirana video i fotografskim materijalom, a o svemu su obajviješteni i policija i lučka kapetanija.

Jesu li oni izašli na teren i što su tom prilikom utvrdili, u ovom je trenutku moža prerano za zaključivanje, ali teško da će itko moći dovesti u pitanje ono što svatko može vidjeti svojim očima na priloženim fotografijama i video snimkama.

image

Uvala Dolinje prije radova

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Kako? Zašto? Je li to moguće? Suvišna su pitanja...

Odavno smo svjesni da najveći devastatori naše obale nisu nekakve svjetske korporacije ili neki bezdušni turistički giganti, nego upravo suprotno, naši susjedi, prijatelji i rodbina, oni koji će na jedno oko zažmiriti kako bi sebi napravili ono što će drugome zamjerati.

Takvi smo ljudi, što je tu je. 

Zato neka nama naših bagera i pikamera, bez njih ne bi znali cijeniti pravu vrijednost pomorskog dobra...

 

08. svibanj 2024 19:54