StoryEditorOCM
KalelargaŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Telesmanić Did jednoglasno i aplauzom potvrđen za posthumnu nagradu za životno djelo; SDP-u sporno zašto godišnju nagradu prima PU zadarska

Piše L.B.
5. travnja 2022. - 17:33

Vijećnici zadarske Županijske skupštine, iz svih stranaka, u utorak su jednoglasno potvrdili prijedlog da se županijska Nagrada za životno djelo posthumno dodijeli Danijelu Telesmaniću Didu, nekadašnjem ratnom zapovjedniku 7. domobranske pukovnije Zadar i istaknutom branitelju. Nakon izglasavanja dvoranom se prolomio aplauz.

U ime Kluba SDP-a vijećnik Jure Zubčić je kazao da SDP podržava takvu odluku, jer je Did bio "izuzetno častan i pošten čovjek koji je tu nagradu zaslužio."

Također su potvrđene godišnje nagrade koje će dobiti Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir, pater Ivo Topalović, Športski centar Višnjik, Osnovna škola Vladimira Nazora Škabrnja, Vladimir Menčik, Policijska uprava Zadarska, Udruga ratnih veterana 7. Domobranske pukovnije Zadar, Tankerska Plovidba, Miljenko Lisica i Đana Bajlo te Olive Island Marina.

- Bilo je 11 prijedloga za nagradu za životno djelo, te 26 prijedloga za godišnju nagradu. Mi podržavamo izabrane, ali želimo znati tko su i ostali koji su predloženi. Mi o tome odlučujemo - kazala je SDP-ova vijećnica Vedrana Mišković. Pravilnik o tome izmijenjen prije dvije godine, od kada vijećnici nemaju uvid u predložene kandidate, već samo Odbor koji daje konačan prijedlog vijećnicima.

- Nagradu će dobiti i PU zadarska. Sve ćemo to podržati, ali ne znam zašto se nagrađuje PU zadarska. Kad je nakon samo godinu dana predsjedničkog mandata Barack Obama dobio Nobelovu nagradu za mir, bio je iznenađen. No onda je kazao da će nagradu shvatiti kao poticaj za ono što treba napraviti. Nadam se da na isti način županijsku nagradu doživljava i PU zadarska, kao poticaj za rad, jer zaista imaju prostora za napredak - kazao je vijećnik Jure Zubčić.

04. svibanj 2024 09:41