StoryEditorOCM
KalelargaTJEDAN FILANTROPIJE

Učenici u suradnji s uličnim umjetnikom Mirom Petkovićem Modulom oslikali zidni mural kod Službe za ginekologiju i opstetriciju

Piše Zadarski.hr
30. rujna 2023. - 15:36

Zadar je ugostio središnje događanje Tjedna filantropije 2023. godine, a niz aktivnosti tim je povodom organiziran u okrugu Opće bolnice. Sve je, dakako, usmjereno djeci i mladima kako bi ih se potaknulo na filantropski angažman, na pomaganje drugima i na vjerovanje u dobrotu čovjeka.

Tjedan filantropije obilježava se od 23. rujna do 1. listopada, a sve uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj.

U aktivnosti su se uključile tri škole s područja naše županije: Osnovna škola Stanovi, Osnovna škola Sveti Filip i Jakov i Klasična gimnazija Ivana Pavla II. Učenici su, u suradnji s uličnim umjetnikom Mirom Petkovićem Modulom, oslikali zidni mural kod Službe za ginekologiju i opstetriciju. Oni najmlađi učenici su na radionicama u IMPACT centru izrađivali igračke koje su potom darovali malim pacijentima na Odjelu pedijatrije. Svi su pak zajedno uljepšali zeleno srce našeg grada. Posadili su donirana stabla u bolničkom okrugu i tako zazelenili naš okoliš.

Iz Zadra su danas odaslane predivne slike djece i mladih koji se ne ustručavaju djelovati i zalagati za druge. Oni su naša bolja budućnost!

07. svibanj 2024 02:21