StoryEditorOCM
KalelargaPRESELJENJE

Zadarska županija odabrala izvođača radova koji će urediti tri zgrade u bivšoj vojarni Stjepana Radića

Piše Iva Ivanac
20. listopada 2023. - 20:12

Zadarska županija odabrala je izvođača radova koji će urediti tri zgrade u bivšoj vojarni Stjepana Radića. Riječ je o tvrtki Krekić Avangard koja je nedavno dobila posao izgradnje hospicija na Babindubu.

Tvrtka iz Bibinja bila je najpovoljnija od ukupno četiri pristigle ponude, a posao će napraviti za 5,4 milijuna eura. 

Zadarska županija u svrhu ostvarenja projekata od općeg javnog i socijalnog interesa, te smanjenja troškova koji proizlaze iz zakupnog odnosa, a u cilju realizacije projekata kojima se povećava kvaliteta života građana na području Zadarske županije, planira sve županijske odjele, agencije i ustanove objediniti i smjestiti na jednoj lokaciji, zgradama koje se nalaze na adresama Ivana Mažuranića 28., 30. i 32. i na adresi Ul. Josipa Jurja Strossmayera 20.

Projektom se predviđa premještaj s 13 lokacija na području grada Zadra na kojima su smješteni uredi koje koristi Zadarska županija i njenih devet proračunskih i izvanproračunskih korisnika (Zadra nova, AGGRA, Zavod za prostorno uređenje, Natura Jadera, Zavod za hitnu medicinu, Dom zdravlja ZŽ, Županijska uprava za ceste, Županijska lučka uprava, Ljekarna Zadar).

Premještajem se želi postići veća učinkovitost i bolja dostupnost svih poslova i protok informacija prema sugrađanima, a čime će se omogućiti bolja i efikasnija usluga. Infrastrukturnim spajanjem bi se postigle značajne financijske uštede jer Zadarska županija i proračunski korisnici na godišnjoj razini plaćaju dvjesto tisuća eura zakupa/najma poslovnih prostora na području grada Zadra.

Vrijeme trajanja radova je 12 mjeseci, a njihov početak očekuje se odmah po potpisu ugovora. 

05. svibanj 2024 13:40