StoryEditorOCM
KalelargaU STAROJ VASI NA PAGU

Zaustavljen vozač (50) zagrebačkih tablica, napuhao je 3,13 promila alkohola! Prenoćio je u policiji, danas mu je izrečena kazna

Piše L.B.
25. kolovoza 2023. - 16:15

Policijski službenici Policijske postaje Pag  su u četvrtak, 24. kolovoza, oko 18.30 sati, na dionici ceste D-106 u mjestu Stara Vasa na otoku Pagu u osobnom automobilu, zagrebačkih registarskih oznaka, zaustavili 50-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 3,13 promila.

Budući da je postojala opasnost kako će alkoholizirani vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u prostorije policije i po završetku postupanja danas je uz optužni prijedlog prepraćen na nadležni sud.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama predložena mu je novčana kazna od najmanje 1300 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom na rok od tri mjeseca.

Pozivamo  vozače i ovim putem na apsolutnu odgovornost i poštivanje prometnih propisa s ciljem što veće sigurnosti u cestovnom prometu i smanjenja mogućnosti izazivanja prometnih nesreća.

23. svibanj 2024 02:30