StoryEditorOCM
KalelargaPOSTOJE PRAVILA

Zbog velikog broja građana koji bicikliraju Poluotokom, policija i redari izašli na teren: “Ne zaboravite, kazna u pješačkoj zoni je 500 kn!“

Piše Zadarski.hr
30. travnja 2020. - 18:25

Pojava korona virusa rezultirala je jednom neprihvatljivom posljedicom - najezdom biciklista u pješačkoj zoni odnosno na Poluotoku. Iako možemo pohvaliti naše sugrađane koji su se zaista pokazali kao veliki ljubitelji zdravog načina života, većina njih je zaboravila na pravila, koja unatoč manjku ljudi u pješačkoj zoni i dalje postoje. 

Na reakciju nadležnih nije trebalo dugo čekati. Saznali smo kako će popuštanjem mjera biti sve učestaliji prizori nadzora policije i prometnih redara koji će biti ustrajni u održavanju javnog reda i discipline na javnoj površini.

- Iako smo dobili izolirane kritike građana da se biciklira u pješačkoj zoni, sigurni smo da će nadzor i sugestije nadležnih imati utjecaj na svijest manjeg dijela neodgovornih pojedinaca koji vozeći se biciklom u pješačkoj zoni izlazu opasnosti najranjivije sudionike u prometu posebno djecu koja istu opasnost ni ne slute. Pravovremena komunikacija policije i službi grada Zadra  te zajednička reakcija i u ovom slučaju pridonijet će zadovoljstvu svih naših sugrađana - rekao nam je pročelnik za komunalne djelatnosti Grada Zadra, Robertino Dujela te dodao kako redari za sada samo upozoravaju. 

Kazna za bicikliranje po pješačkoj zoni inače iznosi 500 kuna.

30. svibanj 2024 11:48