StoryEditorOCM
RegionalPRIZNANJE POZNATOJ TURISTIČKOJ KOMPANIJI

Drugi u Hrvatskoj dobili titulu „Tvrtka prijatelj zdravlja“ zbog odnosa prema zaposlenicima!

Piše M.K.
30. kolovoza 2018. - 18:55
g. Goran Ražnjević i gđa. Danijela Štimac Grbić

"Iliriji" d.d., turističkoj kompaniji iz Biograda na Moru, dodijeljeno je priznanje "Tvrtka prijatelj zdravlja" za uvođenje posebnih oznaka u radnom okruženju, omogućavanja svojim zaposlenicima usvajanje zdravih životnih navika, promicanja i poticanja zdravlja na radnom mjestu te iskazivanja brige o zdravlju zaposlenika. "Ilirija" je druga turistička kompanija u Republici Hrvatskoj, nositeljica priznanja "Tvrtka prijatelj zdravlja" - javili su iz te tvrtke.

Goranu Ražnjeviću, predsjedniku Uprave Ilirije d.d., priznanje je uručila doc. dr. sc. Danijela Štimac Grbić, dr. med., ispred Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koje je zajedno s Ministarstvom zdravlja u okviru Nacionalnog programa "Živjeti zdravo" iniciralo i pokrenulo modul "Tvrtka prijatelj zdravlja".

Goran Ražnjević je istaknuo da Ilirija kao društveno odgovorna kompanija polazi u svom poslovanju od načela da su zaposlenici, stalni i sezonski, kojih tijekom glavne sezone ima više od 460, ključ njezina uspjeha, odnosno najbolji promicatelji njezinih vrijednosti, potom promicatelji destinacije, nositelji usluge i poslovnog procesa. Stoga je kontinuirana briga o zaposlenicima, koja pored brige o materijalnim pravima uključuje i brigu o njihovim radnim uvjetima te sigurnosti i zdravlju na radnom mjestu.

Implementacija modula "Tvrtka prijatelj zdravlja" provodila se na razini cijele kompanije, podrazumijevala je istovremeno edukaciju, informiranje zaposlenika i ocjenjivanje radnog okruženja tvrtke u sedam područja: prehrana, promicanje tjelesne aktivnosti, zaštita zdravlja djelatnika na radnom mjestu, zabrana pušenja, zabrana konzumacije alkohola, uređenje okoliša, zaštita zdravlja potrošača i klijenata.

08. svibanj 2024 08:11