StoryEditorOCM
RegionalPOHVALNO

Održana prva konferencija "Žene za otok Pag" koja je oduševila sve prisutne, evo tko je sve sudjelovao i o kojim se temama govorilo!

Piše Marija Mažar/Stilueta.net
13. svibnja 2024. - 18:36

U subotu je održana prva konferencija novoosnovane udruge Žene za otok Pag. Udruga je nastala iz jednostavne želje za povezivanjem, dijeljenjem znanja i iskustva među ženama kako bi bile uspješnije, ali prije svega sretnije i zadovoljnije - prenosi portal Stilueta.

Prva konferencija održala se u prekrasnom OPG Prtorić, a inspirativna lokacija pokazala se kao odlična baza iz koje će odjeknuti prve poruke.

Gošćama se prvo obratilo Šime Gligora, načelnik općine Kolan koji je istaknuo vezu između brojnih OPG-ova koji egzistiraju i važnosti uloga žena.

Sabina Gligora, direktorica TZ općine Kolan dotaknula je srca emotivnom posvetom ženama otoka. Poput jedne ode ženi, umjesto klasičnog pozdrava dobila se čista emociju.

Marija Čemeljić Pećirko, ravnateljica Srednje škole Bartula Kašića Pag i predsjednica Udruge Žene za otok Pag s puno je elana otkrila razloge osnivanja udruge kao i glavne ciljeve.

- Prva tema “Osnažene – što nas povezuje” načela je bitna pitanja i ono najbitnije dala konkretne odgovore. Saznale smo na koje načine udruga može pomoći cijeloj zajednici i kako konkretno može pomoći ženama.

Svoje je iskustvo podijelila Jovana Čutul, predsjednica Udruge Žene za otok Krk i predsjednica povjerenstva za ravnopravnost spolova Primorsko – goranske županije. Jovana je Pag posjetila u veljači i taj susret je je  bio točka na i dugogodišnje želje da se žene povežu. Jovana je istaknula kako je ovo jedna lijepa prilika koja može utjecati na boljitak žena, obitelji, cijele zajednice.

Jasminka Gršković, poduzetnica i vlasnica brenda Blue Sheep s Krka, otkrila je na svom primjeru kako je članstvo u udruzi korisno, dijele se informacije i poslovni savjeti koji su odmah primjenjivi u poslovanju. Jasminka je dala jasne smjernice, a po završetku panela uslijedila su i prva povezivanja kako bi svojim iskustvom pomogla ženama koje se žele baviti vunom. 

Marija Čemeljić Pećirko naglasila je kako u udruzi svoje mjesto može pronaći svaka žena. Edukacije će biti poslovne, ali i zdravstvene, sve ono što može koristiti svakoj ženi pojedinačno, a onda u konačnici i cijeloj zajednici.

Martina Pernar Škunca, direktorica marketinga Paške sirane, ispričala je o svojoj povezanosti s otokom, o vrijednostima koje živi i radi i o kvaliteti života na otoku. Raditi i živiti svoju priču svoju priču autentično je bitno i to je velika snaga svih žena ovoga otoka. Paška sirana je danas ambasador otoka, priča o siru, kraju, životu, tradiciji, okus otoka koji dira srca i nepca - prenosi Stilueta.

- Nakon kratke pauze uslijedio je i drugi panel kroz koji smo imali prilike čuti o četiri priče, četiri isprepletanja privatnog i poslovnog, a svi mi koji nismo s Paga nakon panela složili smo se kako nas je ponijela energija i kako su u nama probudili sanjivi osjećaj da se preselimo! Eto, tako je bilo!

Vlatka Vučić Marasović, glasnogovornica Zadarske županije/ voditeljica odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana sjajno je poentirala i ženama ukazala da moraju brinuti o sebi. Osim toga, otkrila je što joj znači Pag i kako je Zadar bio najdalje što je mogla otići jer joj je  upravo Pag čisti mir i relaksacija baš kao i posebni trenuci Paškog karnevala.

Jako nas je riječima dotaknula Ivana Čemeljić, diplomirana ekonomistica/ suvlasnica mini sirane OPG Branimir Čemeljić. Ivanina priča je poput romana naravno, s happy endom. Ljetovanje u Pagu završilo je ljubavnom pričom, a priča preseljenjem iz rodnog Zagreba na Pag! Ivana je sretna i ispunjena, a život na otoku, mir, boravak u prirodi veliki su aduti ispunjenog obiteljskog života.

Toplinu nam je pružila  Ana Gligora, diplomirana knjižničarka koja osim rada u knjižnici zajedno sa suprugom u toplijim mjesecima vodi i obiteljski biznis. Ana je od knjižnice napravila mjesto koje djeca vole, u kojem su sigurna, ispunjena, u kojem imaju svoj mir i sreću. Nevjerojatna količina ljubavi prema poslu i djeci isijavala je iz rečenica ove krasne žene.

Katarina Badurina, poduzetnica/ vlasnica konobe Divlja maslina, pričala nam je o važnosti baštine i tradicije koje su velik adut ovog posebnog otoka. Katarina vodi ispunjen život, na Pagu ima sve što joj treba i s puno je ljubavi ženama prenijela poruku o ljepoti života na ovom posebnom otoku koji može ispuniti privatan život kao i poslovna očekivanja - navodi se.

- Želim zahvaliti Ženama za otok Pag na pozivu da budem moderatorica i da Stilueta prati ovo bitno događanje.  Nakon ovog druženja sigurno sam i jedna neformalna ambasadorica Paga i svih ovih divnih žena. Hvala domaćinima, OPG-u Prtorić na prekrasnoj dobrodošlici.  Hvala mojoj Martini čija me ljubav prema otoku i baštini koja je ukorjenjena u njezin DNK prate od studenskih dana pa sam otok voljela, a sada i dodatno zavoljela. Hvala Jovani što je žena most, što nekim nevidljivim nitima povezuje ne samo otoke, ne samo žene, već nekako sve one koje treba i sve nešto što treba. Hvala Sabini na povjerenju i prvoj prilici, hvala Jasminki na razgovorima u autu i Igoru što je naš kvarnerski ženski tim pouzdano i sigurno odveo i vratio. Hvala Selin butiku što me oblači za ovakve uloge i Frizerskom salonu Domino što brine da je i moja kosa na poziciji. Hvala Tanji što si uvijek gdje treba biti i vidiš sve što treba vidjeti. 

I posebno, najveće hvala,  svim ženama koje su došle, sudjelovale, aplauzima podržavale, želim vam svako dobro i puno sreće. Pozivam se opet i radujem se pratiti vaš rad i sa vama upoznavati sve kutke Paga - istaknula je Marija Mažar.

23. svibanj 2024 15:36