StoryEditorOCM
RegionalTKO UMIJE...

Foto: Radionice decoupage tehnikom organiziraju dvije srednje i šest osnovnih škola; u projektu CINAZ-a uči se i marketing, financijska pismenost...

Piše L.B.
31. siječnja 2022. - 20:31

Učenici OŠ „Valentin Klarin“ iz Preka sudjelovali su u projektu „Mali poduzetnici“, kojega organizira zadarska Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti – CINAZ.

Projekt, u kojem sudjeluje osam odgojno-obrazovnih ustanova sa području Grada Zadra, Zadarske i Šibensko-kninske županije, je usmjeren na osnivanje i osnaživanje učeničkih zadruga.

Ciljevi projekta se ostvaruju kroz provedbu kreativnih radionica za izradu dekorativnih i uporabnih predmeta, izradu edukativnog materijala, unaprjeđenjem znanja o marketingu, brendiranju i financijskoj pismenosti, terenskim posjetom Poduzetničkom inkubatoru u Zadru i predstavljanjem učeničkih zadruga na javnim manifestacijama u Zadru. Projekt je dobio financijsku podršku od Ministarstva znanosti i obrazovanja RH na natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022.

Partneri u projektu su Grad Zadar, te šest osnovnih i dvije srednje škole: OŠ Šime Budinić, OŠ Valentin Klarin (Preko), OŠ Petar Lorini (Sali), OŠ Ivan Goran Kovačić (Lišane Ostrovičke), OŠ Murterski škoji (Murter), OŠ Dr. Franje Tuđmana (Knin), Srednja škola Obrovac, i Ekonomsko -birotehnička i trgovačka škola (Zadar).

Na radionici u Osnovnoj školi u Preku, koju je vodila Morana Rogić Vihar, učenici su ukrašavali kutijice decoupage tehnikom. Sudionici projekta bili su članovi učeničke zadruge čija je voditeljica prof. Jasminka Dubravica.

28. travanj 2024 10:09