StoryEditorOCM
RegionalNERED U SUTOMIŠĆICI

Slavili krizmu i za sobom ostavili igralište i terasu pune stakla, unutrašnjost doma prekrili svakakvim smećem, tragovi povraćanja na sve strane...

Piše Zadarski.hr
5. lipnja 2022. - 18:01

U četiri godine, otkad je otvoreno novo nogometno igralište u Sutomišćici, barem jednom tjedno trenere i upravu NŠK Sv. Mihovil dočekaju na travnjaku smeće, pseći izmet, dječje pelene, pišu Naši školji.

Iako su već nekoliko puta preko društvenih mreža upozoravali, molili i apelirali da se to ne radi, prizor koji su zatekli jutros na igralištu nadmašio je sve dosad viđeno!

“Nepoznat netko” ili više njih pobrinuli su se da svi vide posljedice njihova “slavlja”: na tri mjesta spaljena trava, razbijene boce, smeće, opušci…

Nažalost, nije to jedina šteta! Prema riječima Olivera Telca, predsjednika MO Sutomišćica, danak “slavlju” platili su i Društveni dom i terasa ugostiteljskog objekta Jadran i okoliš doma, sve do rive.

-Sinoć je u domu organizirana proslava za naše krizmanike s otoka, a pridružili su im se i njihovi prijatelji iz grada. “Slavlje” je trajalo do šest ujutro, a ono što smo smo mi, mještani, i treneri NŠK Sv. Mihovil zatekli jutros sve nas je zgrozilo. Travnjak na igralištu i terasa ispred Jadrana puni su stakla, unutrašnjost doma prekrivena  svakakvim smeće, tragovi povraćanja na sve strane…. Ljudi su ogorčeni, ljuti, zgroženi! Kome ovo treba, zar je ovo zabava, zar se ovako slavi?, pitaju se mještani Sutomišćice.

Da, i mi se pitamo kome ovo treba i što se na ovakav način pokazuje i dokazuje? Jer, nažalost, vrlo često “slavlja” završavaju baš ovako: uništavanjem imovine koju koristimo svi, odnosno imamo je pravo koristiti! I što sada? Još jednom ćemo sve pomesti pod tepih i za nekoliko dana praviti se kao da se ništa nije dogodilo.

A itekako se dogodilo i, nažalost, događat će se!!!!

28. travanj 2024 02:56