StoryEditorOCM
RegionalNOĆNI OČEVID

Teška nesreća u Omišu još se istražuje: dva prijatelja se vozila na motoru - jedan je poginuo, drugom se bore za život!

Piše PSD.
9. ožujka 2024. - 17:30

Teška prometna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba, a teško ozlijeđena druga dogodila se na Putu Borka u Omišu u subotu oko 1 sat. Kako saznajemo smrtno je stradao 19-godišnji mladić, dok je u splitsku bolnicu prevezen 18-godišnjak u teškom stanju.

I dalje se provodi istraživanje, a prema prvim informacijama, do pogiblje je došlo kada je vozač izgubio kontrolu na motociklom marke Honda. Vozilom je udario u kamenu uzvisinu uz cestu, a nakon toga i o zid kuće gdje se motocikl zaustavio. Nesretni mladić je preminuo na licu mjesta.

Obavljen je očevid kojim je rukovodila dežurna zamjenica Općinskog državnog odvjetnika uz asistenciju policije. Još uvijek nisu poznate sve okolnosti teške nesreće pa tako ni tko je upravljao motociklom Honda.

Iz policije su izvijestili o nesreći oko 3.30 sati.

- Oko 1 sat ujutro u Omišu došlo je do izlijetanja motocikla s kolnika kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala, a druga je kolima Hitne medicinske pomoći prevezena u splitski KBC gdje su utvrđene tjelesne ozljede opasne po život - naveli su.

Radi se o cesti iznad Omiša koja je iznimno duga i puna opasnih zavoja te omeđena kamenim uzvisinama i gromadama te obiteljskim kućama. Uzrok gubljenja kontrole nad motociklom utvrdit će prometni vještak.

image

Put Borka je ulica iznad Omiša

Google Maps

Tijekom prošle godine na području PU splitsko-dalmatinske u prometu je smrtno stradalo 39 osoba, od čega 11 motociklista. Na visok broj  stradalih motociklista utjecali su i vremenski uvjeti koji su pogodovali korištenju motocikala duži period nego inače.

Od ukupnog broja poginulih osoba njih 25 su bilo vozači, devet putnika te 5 pješaka. Navedena godina je zabilježila i veliko statističko odskakanje u broju smrti na cestama, kojih je tijekom 2022. bilo ukupno 24.

Na prometnicama je od početka do kraja 2023. godine teško ozlijeđeno 412 osoba, od čega 263 vozača, 70 putnika i 78 pješaka. Ukupno je evidentirano 3126 prometnih nesreća.

Tijekom iste godine su do kraja listopada u upravnom postupku ukinute 162 vozačke dozvole koje se gube kada zbog prekršaja na cesti vozač skupi više od 12 negativnih bodova. Također smo ove godine oduzeli 17 vozila zbog činjenja prekršaja u prometu.

image
Damir Krajač/Cropix
27. travanj 2024 16:09