StoryEditorOCM
RegionalDOBAR REZULTAT

U Preku manje dolazaka gostiju za 25 i noćenja za 19 posto. Brižić: ‘Bili bismo zadovoljni i sa 50 posto manje turističkog prometa‘

Piše Naši Školji
18. srpnja 2020. - 21:47

Unatoč epidemiji izazvanoj koronavirusom te prognozama koje nisu bile obećavajuće, dvije turističke zajednice na području Općine Preko bilježe dobre turističke rezultate, pišu Naši Školji.

Prema službenim podacima TZO Preko i TZM Ugljan, odnosno evidenciji nacionalnog sustava eVisitor, u prvih 15 dana srpnja na području cijele općine ostvareno je 3495 dolazaka, što je 25 posto manje nego u istom razdoblju lani, te 35.069 noćenja, što je 19 posto manje nego prošle godine.

– Nismo očekivali ovako dobre rezultate te smo izrazito zadovoljni ovogodišnjom statistikom. S obzirom na situaciju u cijeloj zemlji te na nepovoljne turističke prognoze, bili bismo zadovoljni i sa 50 posto manje turističkog prometa. Stoga su ove naše brojke zaista ohrabrujuće te ulijevaju nadu u relativno uspješnu sezonu, mišljenja je načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Napominje kako su svjesni činjenice da se velik dio prijavljenih gostiju odnosi na vikendaše, koji su zbog koronavirusa puno više boravili na otoku, ali nije zanemariv ni broj pravih turista koji su smješteni u apartmanima, kampovima, vilama i kućama za odmor.

31. svibanj 2024 00:35