StoryEditorOCM
SportPROMJENA LOKACIJE

Dio zgrade u Ulici Put Murvice novo je sjedište Nogometnog saveza Zadarske županije, napuštene su prostorije na igralištu Stanovi! Nagrada Sabunjaru

Piše Ivica GJERGJA
9. ožujka 2022. - 11:44

Jedan dio zgrade gdje je bila nekadašnja tvornica Viniplastika u Ulici Put Murvice novo je sjedište Nogometnog saveza Zadarske županije. Napuštene su prostorije na igralištu Stanovi, a prvi koji su „pohodili“ te prostorije dobili su i nagradu, Veterani NK Sabunjara, koji su nedavno postali na dvoranskom turniru u Belom Manastiru i Dardi prvaci Hrvatske u malom nogometu. Oni su dobili pet tisuća kuna. Podsjetimo da je njihovo prvo mjesto, rekli bi, logičan slijed jer su NK Zadar 2005. i 2006. godine bili prvaci. U delegaciji Sabunjara bio je predsjednik Dragan Glavan i načelnik Privlake, Gašpar Begonja.

- Prijavili smo se na natjecanje budući da imamo kvalitetnu momčad koja se svojim rezultatima posljednje dvije godine potvrdila kao najbolja u Zadarskoj županiji. Bio je to naš drugi nastup na PH nakon 2012. godine i pokazali smo odličan nogomet, te zasluženo postali prvaci. Osim nas nastupio je i Velebit iz Benkovca, koji često sudjeluje na veteranskim prvenstvima. Značajno nam je pomogao i Županijski savez koji je za obje momčadi uplatio kotizaciju. Od sljedeće sezone želimo da se i županijska liga veterana u malom nogometu igra pod vodstvom Županijskog saveza, a to znači da bismo bili i u sustavu HNS-a, što do sada nije bio slučaj, u dahu će Gašpar Begonja, koji je od 2009. godine voditelj sekcije veterana NK Sabunjar, te član Komisije za veteranski nogomet HNS-a.

Predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije Darko Banić i tajnik Miroslav Knežević, te povjerenik za veteranski nogomet Julije Eškinja, čestitali su veteranima NK Sabunjara.

- Čestitamo vam na uspjehu, nadamo se da će se sljedeće godine Prvenstvo Hrvatske za veterane održati u Zadru. U okviru naših mogućnosti želimo pratiti i financijski podržati uspjehe naših klubova, kako na županijskoj, tako i na državnoj razini. Riječ je o novcu koji se može namjenski koristiti za kupnju opreme i slične potrebe pojedinih klubova, u ovom slučaju veterana Sabunjara, kazao je Banić.

23. svibanj 2024 21:32